DI - Dansk Industri

DI: God genåbningsaftale, men hvad med rejserestriktionerne?

Del

Dansk Industri er tilfreds med nattens brede politiske aftale om genåbning, der bl.a. omfatter folkeskolebørn, konferencer og afskaffelsen af 30-minutters reglen. Men det skaber frustration, at rejsereglerne end ikke er blevet diskuteret under forhandlingerne.

Adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensensen roser regeringen og partierne bag aftalen for at tage et vigtigt skridt mod yderligere genåbning, for ”enhver yderligere genåbning er en god genåbning”.

Men han er skuffet over, at man end ikke har kigget på de rejseregler, der blev indgået aftale om 13. april.

- Verden vil forhåbentlig snart åbne igen, og det er vigtigt at være forrest i kapløbet om at genetablere eksport og vækst. Derfor skal vi have åbnet grænserne helt for erhvervsrejsende, der skal både ind og ud af Danmark, så vi hurtigst muligt kan indhente det, eksportvirksomhederne har tabt under corona-krisen, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Så når partierne er samlet til forhandlinger om genåbning, skal de selvfølgelig også se på rejsereglerne.

I DI har man øjnene rettet mod en endelig genåbning af Danmark, og det har ikke ændret sig efter, at Danmark i går tog Johnson & Johnson-vaccinen ud af vaccinationsprogrammet. 

- Danmark skal genåbne helt, når alle på 50 år og derover er vaccineret. Det er kun blevet endnu vigtigere nu. Vi skal sikre, at genåbningen ikke bliver unødigt forsinket, og derfor er det afgørende, at det overordnede pejlemærke for en fuld genåbning ikke ændres, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI roser nattens aftale for at få skolebørnene tilbage til klasselokalerne igen.

- Det er virkelig godt, at børnene endelig kan komme i skole igen på fuld tid. Det trænger de til både fagligt og socialt, og det under jeg virkelig dem og deres familier, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren er også glad for at konferencer og møder nu endelig kan komme delvis i gang igen.

- Det har ramt mange især små virksomheder, som er underleverandører i branchen hårdt, at vi ikke har kunnet samles til møder og konferencer, siger Lars Sandahl Sørensen.

Afskaffelsen af den udskældte regel om bordbestilling 30 minutter før besøg på restauranter og barer, vækker også glæde i DI.

-  Reglen har ikke givet mening for et særdeles hårdt ramt erhverv, så det er godt, at vi slipper for den nu, slutter Lars Sandahl Sørensen.

I forbindelse med genåbningsaftalen henviser DI desuden til organisationens kommentarer i går om kompensationsordningerne.

DI: Kompensationer skal følge restriktioner - DI (danskindustri.dk)

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI ønsker mere fleksibilitet i lokale nedlukninger10.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Industri anbefaler nu at regeringen og myndighederne ser på mulighederne for en mere fleksibel måde at håndtere lokale nedlukninger på. Det sker efter nedlukningen søndag af dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune. Ifølge DI rammer nedlukningen hårdt og unødigt skævt i butikker, som er udsat for konkurrence fra butikker i nabokommunerne. Derfor ønsker DI mere pragmatiske løsninger – f.eks. så butikker i stedet for at lukkes fuldt ned kan holde åbent med øgede afstandskrav.

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum