DI - Dansk Industri

DI: Glædeligt at trepartsmål om praktikpladser for 2018 er nået

Del

Private og offentlige virksomheder indgik i 2018 37.087 praktikpladsaftaler, når der medregnes de praktikpladsaftaler, som indgår i trepartsmålsætningen. Det står klart, efter Undervisningsministeriet i dag har offentliggjort tal for december 2018. De nye tal viser dermed, at trepartsaftalens mål for 2018 er nået, idet der er indgået mere end 2.800 flere praktikpladsaftaler end i 2016. Det vækker glæde i Dansk Industri (DI).

- Vi er meget tilfredse med, at vi har nået målet for 2018 i trepartsaftalen om flere praktikpladser. Derfor skal der også sendes en stor anerkendelse til de mange private virksomheder, som har leveret hovedparten af de ekstra aftaler og dermed bærer den største del af æren for, at det er lykkedes, siger DI’s fungerende adm. direktør Kim Graugaard.

I 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale for at imødegå manglen på faglærte. Aftalen indebærer, at private og offentlige virksomheder i 2025 skal indgå 8.000-10.000 ekstra praktikpladsaftaler, end det var tilfældet i 2016. Det er en stigning fra ca. 34.000 indgåede praktikpladsaftaler i 2016 til ca. 42.000-44.000 indgåede praktikpladsaftaler i 2025.

Frem mod 2025 skal der hvert år nås et måltal for ekstra praktikpladsaftaler. I 2018 var målet 2.100 ekstra praktikpladsaftaler.

- Vi satte i 2016 et ambitiøst mål for antallet af praktikpladser på de danske virksomheder. Og vi har nået det første delmål, som skal sikre, at virksomhederne kan få flere af de faglærte medarbejdere, som de mangler. Når der skal uddannes flere nye faglærte, forudsætter det også flere praktikpladser, siger Kim Graugaard.

Han minder samtidig om, at vi trods successen i 2018 står over for højere ambitionsniveauer i både 2019 og de efterfølgende år.

- Ét er at nå målet for 2018, noget andet er at nå hele vejen i mål. Vi hører stadig fra virksomhederne, at de mangler kvalificeret – og herunder faglært – arbejdskraft, så der burde være basis for at indgå flere praktikpladsaftaler. Vi har brug for flere praktikpladser – og for flere elever til at indgå aftaler med, siger Kim Graugaard.

Derfor er rekrutteringen til erhvervsuddannelserne afgørende. Her bør der politisk ikke kun rettes fokus på de helt unge fra folkeskolen, mener DI. Der er brug for en bred rekrutteringsbase. Unge, der ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse – med eller uden studenterhue. Og voksne, der f.eks. allerede er ansatte i virksomhederne.

- Virksomhederne kan også selv gøre endnu mere opmærksomme på sig selv lokalt og i samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Og måske er deres næste lærling den unge, der har arbejdet hos dem siden gymnasiet, eller den voksne, som har varetaget et ufaglært job i en årrække, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere kontakt:
Lone Folmer Berthelsen, erhvervsuddannelseschef, Dansk Industri, tlf. 3377 4818, email: lofb@di.dk.
Bo Hjuler, presserådgiver, Dansk Industri, tlf. 2328 4912, email: boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum