DI - Dansk Industri

DI: Glædeligt at piloter og SAS er enige

Del

I landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, er der glæde over, at SAS og piloterne er blevet enige om en overenskomst. Det er afgørende for både erhvervsfolk, ferierejsende og hele turismesektoren.

Efter 15 dage med strejke er SAS og SAS Scandinavias pilotforening blevet enige om en 5,5 årig overenskomst. I Dansk Industri (DI) er der glæde over, at der er opnået enighed.

- Det har taget lang tid og været svært, men det er meget glædeligt, at piloterne og SAS er blevet enige om en aftale. Overenskomsten  vil forhåbentlig skabe den nødvendige ro, så SAS kan komme videre med planen, som skal gøre selskabet levedygtigt i fremtiden, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport.

DI’s branchedirektør påpeger, at strejken har ramt hårdt midt i højsæsonen for ferierejser.

- Strejken har haft urimeligt store konsekvenser for SAS’ kunder, som har fået aflyst deres ferie eller er strandet i udlandet. Nu skal flyene på vingerne hurtigst muligt. Alle skal arbejde sammen om at få de strandede passagerer hjem og sendt andre afsted på den ferie, de har glædet sig til, siger Karsten Lauritzen.

Selvom overenskomsten nu er på plads, så vil strejken have betydelige økonomiske konsekvenser.

- Der udestår stadig en stor opgave med at omdanne SAS til et levedygtigt flyselskab. Situationen  er blevet endnu mere dyster efter to uger med strejker, som har drænet SAS for omkring en milliard kroner. Alle bør nu arbejde sammen om at sikre den nødvendige tiltro til selskabet, så det bliver muligt at skaffe kapital, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

- Det har enorm betydning for Danmark, at vi har et stort netværksselskab med base i København. Det betyder, at erhvervsfolk og ferierejsende kan komme direkte til og fra København over Atlanten, til Asien eller destinationer i Europa. Et stærkt SAS er også helt afgørende for hoteller, restauranter og andre dele af turismesektoren, siger Karsten Lauritzen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos branchedirektør Karsten Lauritzen, DI Transport, tlf. 5218 5980, e-mail kal@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum