DI - Dansk Industri

DI: Glædeligt at flere unge søger en videregående uddannelse

Del

Erhvervslivet glæder sig over, at mange flere unge vil ind på en videregående uddannelse, og nu opfordrer Dansk Industri uddannelsesinstitutionerne til at øge optaget – ikke mindst på de uddannelser, der har lav ledighed og som er efterspurgte af erhvervslivet.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange unge har valgt at søge ind på en videregående uddannelse, selv om de måske havde andre planer for det kommende år. Uddannelse er den bedste investering i deres fremtidsmuligheder, siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i DI.

94.604 unge har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er en stigning på 7 pct. i forhold til sidste år. Det var forventet, at flere ville søge ind på en videregående uddannelser som følge af Corona.

- Vi håber især, at de unge har søgt mod uddannelser med gode beskæftigelsesmuligheder, og hvor man kan gøre en forskel i forhold til de grønne omstilling. Vi står stadig over for store klimaudfordringer, hvor vi får brug for at udvikle nye energiformer og bæredygtige teknologiske løsninger. Derfor håber vi, at flere har søgt ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, som giver en helt unik mulighed for at være med til at løse klimaudfordringerne, siger Mette Fjord Sørensen.

-Vi ved, at der er mange kvalificerede ansøgere, som bliver afvist, selv om de søger ind på uddannelser med lav ledighed og gode beskæftigelsesmuligheder. Det er at smide guld på gaden, og derfor må uddannelsesinstitutionerne på banen og oprette de pladser, der skal til, siger Mette Fjord Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Mette Fjord Sørensen, tlf. 5213 2312, mfj@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum