DI - Dansk Industri

DI: EU-topmøde sender klart signal til Storbritannien om Brexit-proces

Del

På EU-topmødet blev stats- og regeringscheferne fra EU27 enige om at opfordre Storbritannien til snarest muligt at godkende den Brexit-aftale, som begge forhandlingsparter underskrev den 25. november. Lederne fra EU27 gjorde det klart, at aftalen ikke står til genforhandling.

- Det er tydeligt, at stats- og regeringscheferne sender et klart signal til det britiske parlament om at acceptere den indgåede aftale som det bedst mulige kompromis, siger Thomas Bustrup, direktør i Dansk Industri (DI). 

- Uret tikker, og for hver uge, der går uden en godkendt aftale, vokser sandsynligheden for et ”no deal”-Brexit. Det udfald vil være til stor skade for danske virksomheder, men det er desværre en meget reel risiko. Rettidig forberedelse er derfor det bedste skridt på nuværende tidspunkt, siger Thomas Bustrup.

 

Brexit var ikke på den oprindelige topmødedagsorden. Men den politiske udvikling i Storbritannien gjorde det nødvendigt for stats- og regeringscheferne endnu engang at koncentrere sig om det britiske EU-exit. 

 

- Brexit kaprede endnu engang dagsordenen for et EU-topmøde. Det gav stats- og regeringscheferne mindre tid til at gå i dybden med topmødets øvrige problemstillinger. Det drejer sig for eksempel om videreudviklingen af det indre marked, som er en vigtig mærkesag for Danmark og af stor betydning for dansk erhvervsliv, siger Thomas Bustrup.

 

 

 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
- Europapolitisk chef i DI, Anders Ladefoged, +32 491 569 209, email al@di.dk
- Presserådgiver Niels Brandt Petersen, DI, +45 2622 4418, email nibp@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI Vand tager kampen op mod vandmangel og urenset spildevand18.6.2019 13:40:48 CESTPressemeddelelse

En række virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vand- og spildevandsforsyning samt rådgivning, har i dag stiftet foreningen DI Vand. Foreningen vil arbejde for at forbedre vilkårene for millioner af mennesker, som lider under mangel på rent drikkevand og urenset spildevand. Det skal ske ved at styrke forskningen, sikre bedre rammevilkår for virksomhederne og øge eksporten af vandteknologi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum