DI - Dansk Industri

DI: EU-topmøde afværger handelskrig og skaber mere klarhed om Brexit

Del

Risikoen for handelskrig mellem EU og USA er mindsket efter de seneste udmeldinger fra Washington om, at EU i første omgang undtages den amerikanske straftold på stål og aluminium. Meldingen kom i løbet af EU-topmødet i Bruxelles, og modtages positivt af Dansk Industri.

- Det er godt nyt for danske virksomheder, at USA ikke igangsætter en handelskrig med EU. Men det er bekymrende, at den amerikanske regering igen sår tvivl om WTO-systemet, der er til stor gavn for dansk økonomi. Derfor er det godt, at EU’s stats- og regeringschefer har fastslået Europas urokkelige støtte til regelbaseret frihandel, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

Natten til fredag indførte USA straftold på kinesisk import for over 360 milliarder kroner. Det har rokket ved aktiemarkederne og givet anledning til gengældelse fra Kinas side.

- En handelskrig mellem USA og Kina har negative konsekvenser for hele den globale økonomi, dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser. Løsningen på fælles handelspolitiske udfordringer bør være konstruktiv dialog frem for gensidigt skadende toldbarrierer, siger Thomas Bustrup.

Brexit-forhandlingerne var også på EU-topmødets dagsorden. Storbritannien og EU27 er nu nået til principiel enighed om en overgangsordning i perioden efter briternes formelle udtræden fra EU den 29. marts 2019. Ifølge aftalen vil Storbritannien frem til den 31. december 2020 være en del af EU’s indre marked og toldunion med alle dertilhørende gevinster og forpligtelser.

- Dansk erhvervsliv glæder sig over aftalen om en overgangsordning, som giver danske virksomheder mulighed for at handle på det britiske marked på samme vilkår som hidtil. For erhvervslivet er det nu afgørende, at parterne snarest muligt kommer i mål med en aftale for den fremadrettede handelsrelation, så uforudsigeligheden kan fejes af bordet, siger Thomas Bustrup.

Stats- og regeringscheferne drøftede også EU-Kommissionens seneste udspil om en ny erhvervsskat rettet mod store, multinationale IT-virksomheder. DI advarer om, at den foreslåede skat kan have alvorlige negative konsekvenser for dansk erhvervsliv.

- Den digitale tidsalder giver reelle udfordringer for et effektivt erhvervsskattesystem. Men Kommissionens forslag er uhensigtsmæssigt og kan komme til at ramme danske virksomheder hårdt. Ændringer af internationale principper for beskatning bør udføres på en måde, hvor vi sikrer fælles spilleregler for virksomheder globalt, siger Thomas Bustrup.

For at det nye skatteforslaget kan blive til virkelighed skal det vedtages enstemmigt af alle stats- og regeringscheferne i Det Europæiske Råd.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Jeppe Bo Rasmussen, tlf. 2440 1897, e-mail jebr@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Danmark vinder VM-guld i fremtidsparathed19.6.2018 13:37pressemeddelelse

Det viser en ny global undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center, der er udkommet i dag. Undersøgelsen rangerer landene efter digital konkurrenceevne, hvor Danmark ender på en 4. plads. Det er én plads bedre end sidste år. Danmark vinder dog guld, når det kommer til fremtidsparathed, blandt andet fordi danske virksomheder tager de nye digitale muligheder til sig. Det glæder Lars Frelle-Petersen, direktør i DI: - Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark. Undersøgelsen viser dog også, Danmark har udfordringer på en række parametre. Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum