DI - Dansk Industri

DI enig med vismændene om stor økonomisk usikkerhed

Del

Den lavere internationale vækst kommer til at sætte sit præg på dansk økonomi, så vi får lavere økonomisk vækst herhjemme de kommende år. Det skriver vismændene bl.a. i Vismandsrapporten, som blev offentliggjort i dag. Den vurdering er DI enig i.

- Det går stadig godt i Danmark. Men hvis de mørke skyer omkring os bliver til et reelt uvejr, får vi brug for at kunne værge økonomisk for os. Derfor er det afgørende, at vi sørger for at holde krudtet tørt til at kunne holde hånden under økonomien ved et tilbageslag – og ikke bruger pengene på forhånd, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

- Ved tidligere økonomiske tilbageslag har økonomien fået en stor håndsrækning, ved at centralbankerne har sænket renten. Men det værktøj er ikke til rådighed længere, da vi har negative renter. Derfor er det vigtigt, at der lægges penge til side i den kommende finanslov, og at man ikke, i meget usikre tider, lægger nye skatter og afgifter på danske virksomheder og arbejdspladser, siger Kent Damsgaard.

Vismændene peger på, at generationsskifteskatten kan give virksomhederne problemer med likviditeten, og at der ved beregning af skatten er usikkerhed omkring virksomhedernes værdifastsættelse. De synspunkter deler DI.

- Tusindvis af virksomheder landet over står i kommende år over for at skulle beslutte, hvordan de vil føre virksomheden videre. Vi ser med stor bekymring på regeringens planer om at hæve generationsskifteskatten betydeligt, samtidig med at virksomhederne kæmper med uklare regler på området. Det er altafgørende, at der kommer et retskrav på en rimelig fastsættelse af virksomhedens værdi, siger Kent Damsgaard.

DI kvitterer også for vismændenes vurdering af, at den højere folkepensionsalder fra 1. januar 2019 har haft stor effekt på beskæftigelsen.

- Hvis vi som samfund skal levere både et højt niveau af fælles velfærd, og samtidig styrke den grønne omstilling, er det nødvendigt at flest mulige er i arbejde – og at vi arbejder længere. De seneste års stærke jobfremgang har kun kunne lade sig gøre, fordi flere ældre medarbejdere bliver i jobbet. Det understreger vigtigheden af, at vi holder fast i de gennemførte reformer om senere tilbagetrækning, siger Kent Damsgaard.

Vismændene peger på, at registreringsafgiften på biler er uhensigtsmæssig – og at elafgiften er for høj. Begge dele har DI også peget på i sin 2030-plan.

- Vi skal have sat fuld fart på den grønne omstilling. Det står bl.a. den nuværende registreringsafgift på biler i vejen for, fordi den gør de grønne biler dyrere. Derfor foreslår DI at afskaffe registreringsafgiften på nul- og lavemissionsbiler, og erstatte den med en løbende afgift baseret på vægt og energieffektivitet. Det vil give de grønne biler det forspring de har brug for, og samtidig fremtidssikre afgiftssystemet, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Jonas Forup Stubkjær på jofs@di.dk eller tlf. 2830 1544.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

Erhvervslivet til regeringen: Sådan genstarter vi dansk eksport nu15.9.2020 17:18:22 CESTPressemeddelelse

Efter fire uger med intense maraton-brainstorms er otte eksport genstartsteams klar med 96 anbefalinger til, hvordan vi får gang i dansk eksport i skyggen af coronakrisen. Anbefalingerne fra erhvervslivet kan iværksættes her og nu, og det er nødvendigt, hvis vi skal kunne holde hånden under tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Erhvervslivet til regeringen: Sådan genstarter vi dansk eksport nu15.9.2020 17:12:30 CESTPressemeddelelse

Efter fire uger med intense maraton-brainstorms er otte eksport genstartsteams klar med 96 anbefalinger til, hvordan vi får gang i dansk eksport i skyggen af coronakrisen. Anbefalingerne fra erhvervslivet kan iværksættes her og nu, og det er nødvendigt, hvis vi skal kunne holde hånden under tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum