DI - Dansk Industri

DI: Efterårets førsteprioritet bør være en god skatteaftale

Del

Med efterårets skatteforhandlinger har regeringen og resten af Folketinget en oplagt mulighed for at sikre flere medarbejderne til virksomhederne – og på den måde kunne holde gang i Danmarks vækst. Nu er der behov for, at partierne står sammen om en god skatteaftale, som sikrer flest mulige hænder og hoveder til virksomhederne. Sådan lyder det fra DI i en kommentar til statsministerens åbningstale i Folketinget.

- Den afgørende opgave i efteråret for regeringen og Folketinget er at sikre en skatteaftale, som giver flere medarbejdere til virksomhederne. Manglen på medarbejdere vil kun blive mere udtalt i de kommende år, hvis politikerne ikke handler nu, siger DI’s adm. direktør, Karsten Dybvad.

Han glæder sig over, at statsministeren varsler i sin tale, at regeringen har fokus på at fastholde den positive udvikling for dansk økonomi.

- Dansk økonomi er stærk, og det skal den gerne blive ved med at være. Vores virksomheder peger på manglen på medarbejdere som den klart største trussel i de kommende år. I den situation er det positivt at høre, at regeringen har fokus på at holde fast i opsvinget og skabe flere private job, siger Karsten Dybvad.

DI glæder sig også over, at regeringen med afsæt i trepartsforhandlingerne vil have fokus på at uddanne danskerne til fremtiden.

- Dygtige medarbejdere er helt afgørende for danske virksomheders og Danmarks succes. Derfor er det vigtigt, at vi som samfund hele tiden har fokus på, at vi uddanner danskerne bedst muligt og sikrer, at medarbejderne har de kompetencer, som virksomhederne får brug for i fremtiden, siger Karsten Dybvad.

Regeringens lovprogram indeholder også en ændring af postloven, som skal give mulighed for at sikre befordringspligten på forskellige måder. Det er en meget konstruktiv tilgang, som regeringen lægger op til med ændringen af postloven, mener DI.

- Politikerne bør sikre befordringspligten på en måde, som tager hensyn til de mange private virksomheder, som opererer på området og samtidig sikrer en effektiv og sammenhængende postomdeling mellem Danmark og udlandet. Danske virksomheder og borgeres behov for at kunne modtage og sende post overalt i landet, hverken kan eller skal stå i modsætning til fri og lige konkurrence, siger Karsten Dybvad.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt underdirektør og pressechef i DI, Per Geckler Møller, e-mail: pgm@di.dk eller tlf.: 2949 4434.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum