DI - Dansk Industri

DI-direktør scorer formandspost i Europas største erhvervsorganisation

Del

DI’s internationale direktør, Thomas Bustrup, har fået central formandspost i BusinessEurope og skal fremover varetage mere end 20 millioner europæiske virksomheders interesser i mødet med den nye amerikanske administration. Første opgave er at genetablere en stærk transatlantisk relation, der er helt afgørende for danske og europæiske virksomheder, siger direktøren.

For første gang er det en frontfigur i dansk erhvervsliv, der er valgt til at stå i spidsen for BusinessEuropes US Network, der omfatter de 40 mest toneangivne erhvervsorganisationer i Europa. Thomas Bustrup, der har været international direktør i Dansk Industri i 12 år, skal fremover tale mere end 20 millioner europæiske virksomheders sag i mødet med den nye amerikanske administration.

- Jeg er meget stolt og privilegeret over at få muligheden for at være med til at varetage et samlet europæisk erhvervslivs interesser i USA, der er en enormt vigtig politisk allieret og samhandelspartner. Der er rigeligt at tage fat på, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Thomas Bustrup.

DI-direktøren skal sidde for bordenden, når europæisk erhvervsliv skal gøre sin stemme gældende overfor den nye amerikanske administration samt overfor EU-Kommissionen. Det første punkt på Thomas Bustrups dagsorden er, at få genetableret et stærkt transatlantisk forhold, der er helt afgørende for dansk og europæisk erhvervsliv.

- I første omgang bliver den vigtigste opgave, at styrke det transatlantiske forhold og få en fornuftig dialog med den amerikanske administration på sporet igen efter fire udfordrende år med Donald Trump som præsident. Både EU og USA kæmper med at vende et økonomisk efterslæb i skyggen af coronakrisen. Hvis vi samarbejder, vil vores samfund være bedre rustet til at komme i omdrejninger igen, siger Thomas Bustrup.

- USA er EU’s vigtigste økonomiske og politiske partner og millioner af virksomheder er afhængige af at handle med varer og tjenester over Atlanten. Derfor sætter vi alle sejl ind for at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og dermed sikre vækst. Det vil også være en stor gevinst for dansk erhvervsliv, siger Thomas Bustrup.

Dansk Industri er i forvejen tilstede i USA med kontorer i Washington D.C. og New York. Det amerikanske marked og politiske system er derfor ikke ukendt terræn for DI-direktøren:

- Det er en stor cadeau til Dansk Industri, der i mange år blandt andet har været aktivt til stede i USA, hvor vi hjælper virksomheder med at vinde indpas på det amerikanske marked. Da præsident Joe Biden indtog Det Hvide Hus lagde han en ambitiøs grøn kurs for USA, der rummer et stort potentiale for danske virksomheder og vores økonomi. I BusinessEurope har vi en stærk platform, der kan sætte skub i den grønne eksport, siger Thomas Bustrup.

Han fortsætter som international direktør og COO i landets største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation DI.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere informationer eller kommentarer kan DI’s presserådgiver Ditte Rieland kontaktes på tlf. +452246 7822 eller e-mail: dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum