DI - Dansk Industri

DI-direktør: Odense er blevet dansk kraftcenter for robotter

Del

To danske frontløbere inden for robotter, Mobile Industrial Robots og Universal Robots, går nu sammen om at skabe et nyt dansk kraftcenter for robotfremstilling i Odense. Initiativet hilses velkomment af Dansk Industri.

De to virksomheder fremstiller såkaldte cobots – kollaborative robotter, som arbejder tæt sammen med mennesker, og ejerne investerer nu 250 mio. kr. i at samle deres aktiviteter i Odense med 600 ansatte – og med ambitioner om at blive endnu flere i de kommende år.

- Det er nogle imponerende vækstplaner, som vidner om, at vi har fået en fremsynet og stærkt vækstpræget robotbranche i Danmark. Automatiseringen fortsætter ufortrødent med stor hast over hele verden, og det er glædeligt, at vi har virksomheder, som kan blive storleverandører til den udvikling. Det er svært at forestille sig et bedre eksempel på, hvordan automatisering kan skabe job og udvikling, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

I DI er digitalisering og automatisering et højt prioriteret område med en række forskellige initiativer rettet mod virksomhederne. Et af dem er ”Tech der tæller”, som skal bistå virksomhederne med anvendelsen af avanceret teknologi og automatisering.

Etableringen af det nye kraftcenter for cobots bygger videre på en fortælling om en robotbranche i vækst. Allerede midt i 1980’erne  etableredes et samarbejde mellem det Mærsk-ejede Lindøværftet og Odense Universitet (i dag SDU). Arven fra det nu lukkede værft er blevet til den danske robotklynge, der alene på Fyn beskæftiger knapt 4.000 medarbejdere. Der er store forventninger til, at antallet af ansatte i branchen vil stige de kommende år. 

Mobile Industrial Robots og Universal Robots samler et cobot hub for de 600 ansatte i de to virksomheder på 32.000 kvm i Odense. Den danske robotklynge oplever en klar positiv udvikling i disse år. Et stadigt stigende antal danske industrivirksomheder bruger i dag robotter, men der er fortsat et stort potentiale, som bør foldes ud, mener DI.

- Robotbranchen har medvind i Danmark, men vi skal folde potentialet endnu mere ud. I dag er det mest de større og internationalt rettede produktionsvirksomheder, der investerer i robotter. Det sker samtidig med, at vi oplever den højeste beskæftigelse nogensinde. Det er vigtigt, at vi i endnu større grad får robotterne ud i de mindre og mellemstore virksomheder, så de blive mere konkurrencedygtige, og i den offentlige sektor. I det offentlige vil det også kunne give mere tid til de varme hænder, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge tal for Robotics Alliance ligger Danmark på en sjetteplads i verden i forhold til at implementere robotter i industrien. Vi er kun overhalet af lande med en stor bilproduktion.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Læg en køreplan for hjælpepakkerne27.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Siden coronakrisens start har regeringen sammen med Folketingets partier indført en række hjælpepakker, som har holdt hånden under job og dansk økonomi, mens danske virksomheder har været påvirket af nedlukningen. Det har fra starten været klart, at hjælpepakkerne var midlertidige, men det er også afgørende at sikre en fornuftig udfasning. Derfor er det godt, at regeringen har nedsat en økonomisk ekspertgruppe, der kan danne grundlag for at drøfte udfasningen af hjælpepakkerne, og DI ser frem til ekspertgruppens vurdering.

RETTELSE - DI: Regeringens eksportpakke er godt nyt for danske erhvervsliv – men der er behov for yderligere25.5.2020 09:39:21 CESTPressemeddelelse

25. maj 2020 lancerer regeringen sin eksport- og investeringspakke, der bl.a. vil gøre en række rådgivningsydelser billigere samt give rabat på erhvervsfremstød til udlandet i 2021. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, men der er behov for endnu flere nye skridt, hvis de nødlidende danske eksportvirksomheder skal kunne indhente de enorme tab af omsætning og arbejdspladser i kølvandet på coronakrisen.

DI: Klimasporet frem mod 2030 er lagt20.5.2020 12:55:33 CESTPressemeddelelse

Regeringen har med sit udspil til klimahandlingsplan lagt et ambitiøst og målrettet spor ud for de kommende ti års klimaindsats. DI hæfter sig ved, at der kommer flere energieffektiviseringer i virksomheder, mere vindenergi, en grønnere varmesektor og mere biogas. Regeringen skal have stor anerkendelse for, at den har lyttet til anbefalingerne fra klimapartnerskaberne – og nu anviser en grøn vækstvej ud af coronakrisen, mener DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum