DI - Dansk Industri

DI: Digitaliseringspartnerskab er centralt for at få os styrket ud af krisen

Del

Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, hilser regeringens nye partnerskab om digitalisering velkommen. DI ser frem til at bidrage aktivt til arbejdet med at komme med konkrete forslag til, hvordan vi ved hjælp af nye teknologi og digitale værktøjer både kan få os ud af krisen og løfte velfærden.

- Danmark har som samfund klaret sig bedre gennem coronakrisen end så mange andre lande. Jeg er ikke i tvivl om, at det bl.a. skyldes, at vi er et af verdens mest digitaliserede samfund. Den position skal vi bevare, og vi skal bruge erfaringerne fra coronakrisen til at tage næste skridt til at gøre vores velfærdsservices endnu bedre og til at gøre vores virksomheder endnu mere konkurrencedygtige, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Nye tal fra DI viser, at dansk erhvervsliv på bare et år har tabt 220 mia. kr. i omsætning på grund af COVID-19. Digitalisering kan ifølge DI være en af nøglerne til at indhente det tabte land – og mere til.

- Jeg er derfor rigtig glad for, at regeringen nu etablerer et digitaliseringspartnerskab med erhvervslivet, så vi sammen kan finde løsningerne, der både får os helskindet ud af krisen og styrket ind i fremtiden, siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen præsenterede partnerskabet på et pressemøde i Industriens Hus i København tirsdag. Med i partnerskabet er en række topledere fra erhvervslivet, herunder DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, digitaliseringspolitisk chef og branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg og flere af DI’s medlemsvirksomheder. På baggrund af anbefalingerne fra partnerskabet vil regeringen senere på året præsentere en digitaliseringsstrategi for Danmark.

- Digitale løsninger og ny teknologi er den løftestang, vi skal bruge til at gøre vores samfund og vores virksomheder mere innovative og produktive. Men det handler ikke kun om økonomi – digitalisering og brug af data vil forbedre vores sundhed, give bedre undervisning og bedre offentlige tilbud blandt meget andet, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI har i februar nedsat en digital taskforce – CEO Commitment, med en række topchefer fra dansk erhvervsliv, herunder Danfoss, Ørsted, Coloplast, IBM, Microsoft, NetCompany og Københavns Lufthavne. Taskforcen skal sammen med politikere og eksperter fra ind- og udland i den kommende tid udarbejde konkrete forslag til at sætte fart på den digitale omstilling i samfundet, og de forslag vil blive budt ind i regeringens partnerskab.

Som et oplæg til diskussionen i task forcen kommer DI inden længe med et digitaliseringsudspil.

Læs mere om CEO Commitment her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum