DI - Dansk Industri

DI: Det koster dansk økonomi 57 mia. kr. at droppe pensionsaftale

Del

Det vil samlet set koste Danmark 57. mia. kr. på den økonomiske holdbarhed, hvis Folketingets partier ser stort på Velfærdsaftalen om løbende at justere pensionsalderen i takt med, at danskerne levere længere. Det viser beregninger fra DI på baggrund af tal fra de økonomiske vismænd.

Ifølge Finansministeriet er dansk økonomi i dag overholdbar – på langt sigt – med ca. 27 mia. kr. Hvis partierne ikke indekserer pensionsalderen i takt med levealderen, vil dansk økonomi i stedet være underholdbar med mere end 30. mia. kr. I DI opfordrer direktør Kent Damsgaard alle partier til tage deres ansvar for dansk økonomi alvorligt.

- En af de absolut største styrker for dansk økonomi er, at vores politikere har været gode til at tage ansvar – og handle i tide. Det er Velfærdsaftalen et fantastisk godt eksempel på. Derfor vil vi kraftigt opfordre alle partier til at stå ved aftalen og tage deres ansvar for dansk økonomi alvorligt, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

Han peger på, at prisen på 57 mia. kr. for at droppe den løbende justering af pensionsalderen svarer til omkring halvdelen af Danmarks årlige udgifter til hospitalsvæsnet (130 mia. kr.) og næsten det dobbelte af, hvad vi bruger årligt på vores ungdomsuddannelser.

- Jeg fornemmer, at alle danskere – og politikere på tværs af partiskel – er optaget af, hvordan vi kan få endnu bedre uddannelser til vores unge – og et sundhedssystem i verdensklasse. Forudsætningen for dét er, at vi har pengene til at betale for det. Og her er aftalen om at lade pensionsalderen følge levealderen helt, helt central, siger Kent Damsgaard.

Ifølge DI-direktøren er den ubetinget største udfordring for danske virksomheder i dag, at de mangler dygtige hænder og hoveder til at gøre ordrer til virkelighed. Og virksomhederne har i stor stil klaret sig ved, at de ældre medarbejdere bliver lidt længere på arbejdsmarkedet.

- Rigtig mange job er de seneste år blevet besat af dygtige seniorer, som bliver længere i job. Der er virkelig brug for dem. Derfor vil det være helt forkert signal, hvis politikerne styrer væk fra princippet om at justere pensionsalderen i takt med, at vi heldigvis levere længere, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Per Geckler Møller, tlf. +4529494434, e-mail pgm@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Byrdelettelser for milliarder gavner erhvervslivet8.2.2019 08:24:08Pressemeddelelse

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil ”Mindre bureaukrati – mere vækst”, som skal lette byrder og bøvl for virksomhederne med i alt 2,6 mia. kr. fordelt på 42 initiativer. Udspillet indeholder mange elementer, som vækker glæde i DI. Udspillet består af tre dele: Bedre digitalisering, mere digitalisering samt enkle og effektive regler. - Vi er rigtig glade for udspillet. Det indeholder flere forslag, som vi længe har arbejdet for. Der er mange konkrete forslag, som regeringen vil kunne sætte i værk med det samme. Samtidig er der en lang række forslag til i alt cirka 1,3 mia. kr., som skal forhandles på Christiansborg, siger Kent Damsgaard, direktør i DI. DI opfordrer derfor til et bredt samarbejde på tværs af de politiske partier om at lette byrderne for erhvervslivet. - Ledere og medarbejdere i især mindre virksomheder knokler dagligt for at få forretningen til at udvikle sig og dermed skabe vækst og arbejdspladser. Derfor er der næppe noget mere frustrerende at bruge tiden på

H.K.H. Kronprinsen står i spidsen for danske og grønlandske virksomheder på international minekonference7.2.2019 17:00:00Pressemeddelelse

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen tager i starten af marts sammen med mere end 30 danske og grønlandske virksomheder, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Dansk Industri (DI), Grønlands Erhverv og Generalkonsulatet i Toronto til verdens største minekonference i Canada. Det er første gang, at Kongehuset deltager i et erhvervsfremstød målrettet investeringer i Grønland.

DI: Det grønne vækstteam rammer plet31.1.2019 09:30:00Pressemeddelelse

De ti anbefalinger fra regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi kan være med til at give et tiltrængt løft af eksporten. DI opfordrer regeringen til hurtigst muligt at følge op på anbefalingerne og præsentere en egentlig vækstplan. Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi har haft til opgave at komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan virksomhederne, som producerer grøn energi- og miljøteknologi, kan vokse i en tid med hård international konkurrence og stigende digitalisering. Anbefalingerne blev i dag præsenteret for regeringen. Og vækstteamet fokuserer på, hvordan man kan bruge de data, som forsyningsselskaberne har om danskernes forbrug af el, vand og varme, til at skabe nye grønne produkter, services og løsninger. - Danmark er i dag helt i front inden for digitalisering. Men vi har kun udtømt en brøkdel af mulighederne. Det er helt rigtigt set af vækstteamet, at vi skal i gang med at finde den næste generation af løsninger, siger Tine Roed, direktør i

Flere SMV’er skal tænke stort24.1.2019 11:11:04Pressemeddelelse

De små og mellemstore virksomheder (SMV’er) er kernen i dansk erhvervsliv. De udgør 99 pct. af alle virksomheder, og de er afgørende for væksten i Danmark. Mange SMV’er sprænger allerede i dag skalaen og vokser ud af SMV-segmentet. Men Danmark har brug for endnu flere små og mellemstore virksomheder, der tænker stort og har vækstambitioner. Og når SMV’erne tænker stort, er det helt afgørende, at resten af samfundet også gør det. På SMV Dagen 2019 sætter DI fokus på, hvad der skal til, for at flere SMV’er kan udvikle deres forretning, vokse og skabe vækst. Pressen inviteres til SMV Dagen 2019 – Tænk stort! Din virksomhed i større skala, Onsdag den 30. januar, kl. 8.30, Industriens Hus, Rådhuspladsen, Købehavn V. På SMV Dagen overrækker H.K.H Prins Joachim traditionen tro DI’s Initiativpris. Prisen er en hyldest til de virksomheder i DI's medlemskreds, som i særlig grad har udvist initiativ, vækst og virkelyst. Nogle andre af dagens hovedpersoner er virksomhedsledere, der sprænger skalae

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum