DI - Dansk Industri

DI: Det koster dansk økonomi 57 mia. kr. at droppe pensionsaftale

Del

Det vil samlet set koste Danmark 57. mia. kr. på den økonomiske holdbarhed, hvis Folketingets partier ser stort på Velfærdsaftalen om løbende at justere pensionsalderen i takt med, at danskerne levere længere. Det viser beregninger fra DI på baggrund af tal fra de økonomiske vismænd.

Ifølge Finansministeriet er dansk økonomi i dag overholdbar – på langt sigt – med ca. 27 mia. kr. Hvis partierne ikke indekserer pensionsalderen i takt med levealderen, vil dansk økonomi i stedet være underholdbar med mere end 30. mia. kr. I DI opfordrer direktør Kent Damsgaard alle partier til tage deres ansvar for dansk økonomi alvorligt.

- En af de absolut største styrker for dansk økonomi er, at vores politikere har været gode til at tage ansvar – og handle i tide. Det er Velfærdsaftalen et fantastisk godt eksempel på. Derfor vil vi kraftigt opfordre alle partier til at stå ved aftalen og tage deres ansvar for dansk økonomi alvorligt, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

Han peger på, at prisen på 57 mia. kr. for at droppe den løbende justering af pensionsalderen svarer til omkring halvdelen af Danmarks årlige udgifter til hospitalsvæsnet (130 mia. kr.) og næsten det dobbelte af, hvad vi bruger årligt på vores ungdomsuddannelser.

- Jeg fornemmer, at alle danskere – og politikere på tværs af partiskel – er optaget af, hvordan vi kan få endnu bedre uddannelser til vores unge – og et sundhedssystem i verdensklasse. Forudsætningen for dét er, at vi har pengene til at betale for det. Og her er aftalen om at lade pensionsalderen følge levealderen helt, helt central, siger Kent Damsgaard.

Ifølge DI-direktøren er den ubetinget største udfordring for danske virksomheder i dag, at de mangler dygtige hænder og hoveder til at gøre ordrer til virkelighed. Og virksomhederne har i stor stil klaret sig ved, at de ældre medarbejdere bliver lidt længere på arbejdsmarkedet.

- Rigtig mange job er de seneste år blevet besat af dygtige seniorer, som bliver længere i job. Der er virkelig brug for dem. Derfor vil det være helt forkert signal, hvis politikerne styrer væk fra princippet om at justere pensionsalderen i takt med, at vi heldigvis levere længere, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Per Geckler Møller, tlf. +4529494434, e-mail pgm@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum