DI - Dansk Industri

DI: Den altafgørende førsteprioritet er at undgå ny nedlukning

Del

Der er klar opbakning fra Dansk Industri til regeringens beslutning om at sætte en yderligere genåbning af Danmark i bero. Den stigende smittespredning i Danmark og mange andre lande understreger med tydelig alvor, at den altafgørende opgave for regeringen og det danske samfund er at undgå en ny generel nedlukning af store dele af Danmark.

 - Den omfattende nedlukning af vores samfund i foråret kostede Danmark og i allerhøjeste grad også danske virksomheder dyrt, men det var en nødvendig investering i at få smitten under kontrol. Den absolutte førsteprioritet nu er at undgå, at vi ender i en ny nedlukning. For ellers vil det store arbejde og massive udgifter indtil nu være spildt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han ser positivt på statsminister Mette Frederiksens melding om, at regeringen og myndighederne vil sætte ind med målrettede tiltag, hvor smitten spreder sig, og omfattende brug af tests.

 - Det er en fælles samfundsopgave at håndtere smittespredningen og undgå, at en ny smittebølge kommer ud af kontrol. Vi vil fra virksomhedernes side gøre alt, vi kan, for at bistå i det arbejde – også ved fortsat at være med til at sikre, at der er tests, mundbind og andre værnemidler nok, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han understreger, at der bliver brug for yderligere tiltag, som holder hånden under de arbejdspladser og virksomheder, som fortsat må holdes tvangslukket eller på anden vis er hårdt påvirket af coronakrisen.

- Vi har forståelse for, at eksempelvis natklubber og tilsvarende virksomheder i den nuværende situation må afvente en yderligere genåbning – for alles skyld. Men så har hele samfundet også et klart ansvar for at hjælpe de tvangslukkede virksomheder og arbejdspladser igennem krisen. Med klar kompensation til virksomhederne - og retssikkerhed for, at den gælder, så længe de er lukket ned, siger DI-direktøren.

Coronakrisen sætter også et massivt pres på de mange danske arbejdspladser i eksportvirksomheder over hele landet. Her bliver der brug for en særlig indsats for at sikre dansk eksport og danske job.

- Dansk eksport spiller en afgørende rolle for hundredetusindvis af arbejdspladser, og eksportindtægterne er en livsnerve for hele vores velfærdssamfund. Lige nu tørrer ordrebøgerne ud, og en ny bølge af coronasmitte vil gøre presset maksimalt. Der bliver brug for et tæt samarbejde mellem virksomheder, medarbejdere og politikere for at sikre eksporten i den kommende tid, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger:

Vicedirektør Per Geckler Møller, 29 49 44 34

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI udnævner Anders Søndergaard Larsen som ny medlemsdirektør4.12.2020 11:45:00 CETPressemeddelelse

Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, Dansk Industri, har i dag udpeget Anders Søndergaard Larsen som medlemsdirektør. Anders Søndergaard Larsen kommer fra en stilling som vicedirektør i DI, hvor han har været en del af ledelsen af medlemsområdet, været ansvarlig for koordinering af overenskomstforhandlinger og haft ledelsesansvaret for DI’s samlede indsats for akkvisition af nye medlemsvirksomheder. Anders Søndergaard Larsen træder dermed ind i direktionen som afløser for Lars Frelle-Petersen med virkning fra 1. januar 2021.

Ny DI-måling: Det danske erhvervsklima er bedst i Jylland30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

Ikast-Brande Kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, viser DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse 2020. Mere end 7.500 virksomheder har vurderet den kommunale service under coronakrisen, og de mest tilfredse virksomheder ligger i jyske kommuner. Hvis kommunerne vil vinde virksomhedernes gunst til næste kommunalvalg, skal flere forbedre sagsbehandlingstider, offentlige udbud og infrastruktur, siger DI-direktør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum