DI - Dansk Industri

DI: Danske virksomheders øgede digitale oprustning under COVID-19 bringer Danmark bedre gennem krisen

Del

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske virksomheder har øget deres investeringer i digitalisering under COVID-19. Øget adgang til virksomhedernes e-mail og it-systemer understøtter, at mere end en firedobling i hjemmearbejde under COVID-19.

 I følge Danmarks Statistik har to ud af fem virksomheder med mindst 100 ansatte fremrykket investeringer i digitalisering som følge af COVID-19-krisen. Andelen af virksomheder, der angiver, at de har fremrykket deres investeringer i digitalisering, ligger mellem 36 og 45 pct. på tværs af branchegrupperingerne.

- Danmarks digitaliseringsniveau før COVID-19 har været en vigtig faktor til, at vi er kommet bedre igennem krisen end andre lande. Det er positivt, at virksomhederne fortsætter med at øge deres investeringer i digitalisering, så Danmark kan stå endnu stærkere, siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.

Hver anden virksomhed med mindst 100 ansatte har øget andelen af medarbejdere med remote adgang til virksomhedens it-systemer, og to ud af fem virksomheder har øget andelen af medarbejdere med remote adgang til virksomhedens e-mail system.

- Remote adgang til virksomhedernes e-mail og it-systemer har haft en kæmpe betydning for, at danske virksomheder har kunne fortsætte deres aktiviteter. Dette har understøttet en firedobling i remote arbejde under COVID-19, fortsætter Rikke Hougaard Zeberg.

Digitalisering er på dagsordenen mange steder. Bl.a. har DI Digital udarbejder 46 konkrete forslag til øget digitalisering, nedsat et  CEO Commitment, som bl.a. skal levere indspark til regeringens digitaliseringspartnerskab.

- Danmark er i front på mange digitale parametre, men det er vigtigt, at vi får alle med, og vi fortsat bliver klogere på nye teknologier. Det kræver bl.a. at vi har fokus på udvikling af de digitale kompetencer, og at vi har fokus på også at give de mange danske SMV’ere en håndsrækning, afslutter Rikke Hougaard Zeberg.

NYT: COVID-19 fremrykker investeringer i digitalisering - Danmarks Statistik (dst.dk)

Følg os på:

    

Kontakter

Kontakt: SMS gerne til Rikke Zeberg 2084 0194, så vender hun tilbage med yderligere kommentarer og evt. lyd.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: EU-Kommissionens klimaudspil kan blive en kæmpe gevinst for Danmark14.7.2021 14:45:29 CEST | Pressemeddelelse

EU Kommissionen har fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 procents reduktion af CO2 i 2030. Med planen viser EU en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen. Den understøtter Danmarks muligheder for at indfri den ambitiøse 70 procents målsætning. Og den åbner et meget stort marked for danske virksomheder, som er stærke inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum