DI - Dansk Industri

DI: Danmark skal styre uden om overophedning

Del

På dagen for DI Topmødet 2017 advarer Dansk Industris adm. direktør, Karsten Dybvad om risikoen for, at virksomhederne løber tør for medarbejdere, og økonomien overopheder. Der er brug for handling nu, mener DI, så vi kan fortsætte den gode udvikling for dansk økonomi.

- Ledigheden er nu så lav, at vi ikke har set noget lignende – bortset fra tiden lige op til den økonomiske krise, som kostede Danmark så dyrt. Det har taget os årevis at kæmpe os tilbage og ud af krisen. Den situation må vi ikke bringe os selv i igen, siger Karsten Dybvad.

Han opfordrer samtlige partier til at stå sammen om en skatteaftale, der giver virksomhederne flest mulige hænder og hoveder at gøre godt med.

- Desværre bliver skattepolitik alt for tit gjort til et spørgsmål om at dele gaver ud. Om at den ene eller anden vinder, når skatten sænkes. Men faktum er, at skattepolitik også kan og skal være vækstpolitik, siger Karsten Dybvad.

Han peger på, at udfordringerne med mangel på dygtige medarbejdere ikke er løst med gode aftaler i efteråret. Han opfordrer derfor Folketingets partier til i de kommende tre år at stå sammen om at lave aftaler, som løfter udbuddet af arbejdskraft med 25-30.000 personer.

- Regeringen har gjort det til en topprioritet at få mere arbejdskraft til virksomhederne. Og samtidig ønsker et stort flertal af partier i Folketinget – hvis ikke alle partier – at investere mere i uddannelse og forskning, hvis vi bare kan finde pengene. Så hvorfor ikke finde sammen og gøre noget ved begge dele? siger DI’s adm. direktør.

Selv med mange flere danske ledige i job, bliver der dog fortsat behov for at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere til Danmark, vurderer DI.

- Vi skal sætte målrettet ind for at tiltrække flere dygtige medarbejdere, som kan bidrage til Danmarks vækst. Samtidig med, at vi tager hånd om udfordringer med flygtninge og mangelfuld integration, som kan føre til en generel skepsis over for udlændinge og blive et problem for sammenhængskraften i vores land, siger DI’s adm. direktør.

Han udtrykker derfor klar opbakning fra erhvervslivet til, at regeringen fortsætter kampen for, at EU’s ledere prioriterer at sikre de ydre grænser. Samtidig anbefaler DI at styrke jobindsatsen over for indvandrere og efterkommere.

- Danmark står stadigvæk med en stor, uløst opgave, når det gælder integration. Indvandrere og efterkommere er klart overrepræsenterede blandt modtagere af offentlig forsørgelse, og for få er i job. Vi skal vende den udvikling, så langt flere ledige indvandrere og efterkommere bliver erklæret i jobparate – og mødt med en forventning om, at de skal arbejde og bidrage fællesskabet, siger Karsten Dybvad.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt underdirektør og pressechef i DI, Per Geckler Møller, e-mail: pgm@di.dk eller tlf.: 2949 4434.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Danmark vinder VM-guld i fremtidsparathed19.6.2018 13:37pressemeddelelse

Det viser en ny global undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center, der er udkommet i dag. Undersøgelsen rangerer landene efter digital konkurrenceevne, hvor Danmark ender på en 4. plads. Det er én plads bedre end sidste år. Danmark vinder dog guld, når det kommer til fremtidsparathed, blandt andet fordi danske virksomheder tager de nye digitale muligheder til sig. Det glæder Lars Frelle-Petersen, direktør i DI: - Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark. Undersøgelsen viser dog også, Danmark har udfordringer på en række parametre. Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum