DI - Dansk Industri

DI: Coronapulje skal sikre en grøn genstart af Danmark

Del

Dansk økonomi har taget svære hug fra coronakrisen, og fremtiden er præget af stor usikkerhed. Derfor er det klogt og rigtigt, at regeringen vil oprette en coronapulje på 9,2 mia. kroner, der skal understøtte, at Danmark kommer bedst og hurtigst muligt gennem krisen og sikre en langsigtet grøn genstart af Danmark, mener Dansk Industri.

- Usikkerheden om coronakrisen hænger som en tung skygge over dansk økonomi og danske virksomheder. I den situation er det vigtigt, at vi som samfund virkelig prioriterer pengene klogt til at håndtere krisen og sikre en langsigtet grøn genstart af Danmark, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Ifølge DI-direktøren er det vigtigt, at regeringen holder et skarpt øje med udviklingen i økonomien.

- Helt grundlæggende skal Danmark være klar til at sætte ekstra tiltag i gang for at sikre job og virksomheder, hvis vi bliver ramt af en anden bølge af coronakrisen. Hvis økonomien omvendt bedrer sig, som vi håber, så bør vi gemme pengene – til investeringer i uddannelse, modernisering af samfundet, infrastruktur og klimaet. Kort sagt i at gøre Danmark stærkere, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at de høje klimaambitioner også kræver markante nye investeringer i den grønne omstilling.

- Hvis vi på nogen måde skal realisere vores høje klimaambitioner, så kræver de flere investeringer i at udvikle nye grønne løsninger. Derfor er det vigtigt, at Folketingets partier i kampen mod krisen satser målrettet på at styrke forskningen – både den offentlige forskning og i virksomhederne. Det vil gavne både vores eksportmuligheder og den grønne omstilling, siger DI-direktøren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør Per Geckler Møller, tlf. 2949 4434, e-mail pgm@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny DI-måling: Det danske erhvervsklima er bedst i Jylland30.11.2020 19:30:00 CETPressemeddelelse

Ikast-Brande Kommune er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, viser DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse 2020. Mere end 7.500 virksomheder har vurderet den kommunale service under coronakrisen, og de mest tilfredse virksomheder ligger i jyske kommuner. Hvis kommunerne vil vinde virksomhedernes gunst til næste kommunalvalg, skal flere forbedre sagsbehandlingstider, offentlige udbud og infrastruktur, siger DI-direktør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum