DI - Dansk Industri

DI: Byrdelettelser for milliarder gavner erhvervslivet

Del

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil ”Mindre bureaukrati – mere vækst”, som skal lette byrder og bøvl for virksomhederne med i alt 2,6 mia. kr. fordelt på 42 initiativer. Udspillet indeholder mange elementer, som vækker glæde i DI. Udspillet består af tre dele: Bedre digitalisering, mere digitalisering samt enkle og effektive regler.

-  Vi er rigtig glade for udspillet. Det indeholder flere forslag, som vi længe har arbejdet  for. Der er mange konkrete forslag, som regeringen vil kunne sætte i værk med det samme. Samtidig er der en lang række forslag til i alt cirka 1,3 mia. kr., som skal forhandles på Christiansborg, siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

DI opfordrer derfor til et bredt samarbejde på tværs af de politiske partier om at lette byrderne for erhvervslivet.

- Ledere og medarbejdere i især mindre virksomheder knokler dagligt for at få forretningen til at udvikle sig og dermed skabe vækst og arbejdspladser. Derfor er der næppe noget mere frustrerende at bruge tiden på end unødvendigt bøvlede regler, processer og dobbeltindberetninger. Men det er sådan, det ofte opleves i hverdagen på virksomheden. Derfor er det super godt, at regeringen tager det her initiativ, siger Kent Damsgaard.

I udspillet tager regeringen skridtet videre med regelforenkling end blot klassisk papirbureaukrati ved at udnytte mulighederne med digitalisering. For eksempel er der et stort potentiale i langt mere brugervenlige digitale løsninger som f.eks. NemID og Virk.DK.

- Det er virkeligt glædeligt at se, at en stor del af udspillet bygger på forslag om regelforenkling fra virksomhederne. Men der er stadig en bunke af forslag fra erhvervslivet til forenklinger, som ikke er med i udspillet. Dem håber vi meget snart bliver ført ud i livet, så virksomhederne for alvor kommer til mærke byrdelettelserne i hverdagen, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum