DI Byggeri

DI Byggeri: Odder er dansk mester i at give byggetilladelser

Del

Odder Kommune har barberet tre dage af sin i forvejen korte sagsbehandlingstid for byggesager. Kommunen er nu nede på imponerende seks dage i gennemsnit, og det gør dem til dansk mester i byggesager, viser en ny analyse fra DI Byggeri

- Det er imponerende, at Odder kan blive ved med at præstere så korte sagsbehandlingstider. Vi har endda set eksempler på, at de kan klare sagsbehandlingen indenfor et par timer, siger Michael Ancher, formand for DI Byggeri Østjylland.

Også Aarhus har præsteret en kort gennemsnitlig sagsbehandlingstid og er faktisk den næsthurtigste kommune i Østjylland, når det angår byggesager. Her er man nede på 32 dage i gennemsnit. Det gør Aarhus til den klart hurtigste kommune blandt landets fire største kommuner, København, Aalborg, Odense og Aarhus.

- Det er naturligvis flot, at Aarhus er så hurtige til at håndtere byggesager. Til gengæld er vi bekymrede over, at Aarhus Kommune tilsyneladende ikke har haft orden i sin beregning af byggesagsgebyrer, men har anvendt en for upræcis timesagsregistrering. Hastighed bør ikke overskygge ordentlighed, siger Michael Ancher.

Den samlede sagsbehandlingstid i de østjyske kommuner er dog gået den forkerte vej. Kommunerne har i gennemsnit tillagt sagsbehandlingen yderlige 14 dage fra 2020 til 2021. Sagsbehandlingstiden er steget mest i Skanderborg, hvor den i 2021 er steget til 81 dage i gennemsnit for alle sager - en stigning på 39 dage. Og næstmest i Horsens, hvor den nu er 82 dage, mod 49 dage i 2020. Silkeborg følger efter med i gennemsnit 73 dage, som er en stigning på 24 dage

- Vi ved, at Skanderborg har truffet en politisk beslutning om, at erhvervsbyggerier skal prioriteres højt. Det er også enormt vigtigt for de virksomheder, der skal udvide deres produktion. Kommunen bør dog sikre nok ressourcer til at få den samlede sagsbehandlingstid ned, så også mindre byggerier og parcelhuse kan komme i gang hurtigt, siger Michael Ancher.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

Se ventetiderne for din kommune her.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Østjylland Michael Ancher, telefon 4030 4370
Regional konsulent for DI Byggeri Østjylland Michael Jul-Nørup Pedersen, telefon 2924 7009

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

DI Byggeri: Faxe Kommune er mester i at give byggetilladelser på Sjælland og øerne21.3.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 17 dage fastholder Faxe pladsen som den suverænt hurtigste kommune på Sjælland og Lolland-Falster, når det gælder behandling af byggesager. Samlet set placerer regionens kommuner sig i midterfeltet i forhold til resten af landet, men stort set alle regionens kommuner har i det seneste år har forkortet deres sagsbehandlingstiderne mærkbart.