DI Byggeri

DI Byggeri: Midt- og Vestjyllands kommuner er de bedste i landet til at give byggetilladelser

Del

Midt- og Vestjyllands otte kommuner var samlet set de bedste i hele landet til at håndtere byggesager i 2021. De har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 37 dage. Dette skal ses i sammenhæng med, at der i sidste år også var en stigning i antallet af byggesager, det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

Holstebro Kommune tog sidste år et tigerspring, og reducerede sin sagsbehandlingstid med 32 dage. Nu tager det altså blot 16 dage i gennemsnit for kommunen at tage stilling til byggetilladelser. Også Skive Kommune ligger flot blandt kommunerne med den laveste sagsbehandlingstid med sine 20 dage hvilket skal ses i lyset af at kommunen havde en stigning i antallet af byggesager på 26,7 procent.

I den anden ende ligger Ikast-Brande Kommune, som har den længste sagsbehandlingstid på 59 dage. Ringkøbing-Skjern følger efter med 56 dage, en stigning på 15 dage fra 2020 til 2021. Struer Kommune har også øget sagsbehandlingstiden mere end to uger.

- Lange sagsbehandlingstider kan være en bekostelig affære for alle parter, og det resulterer ofte i en fordyrelse af byggeprojektet. Jeg ved, at det er noget kommunerne har fokus på, og jeg kan kun opfordre til, at de gør deres bedste for at nedbringe sagsbehandlingstiderne hurtigst muligt, siger Bo Knudsen formand for DI Byggeri Midt- og Vestjylland.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Jeg ved, at flere kommunerne tidligt går i dialog med ansøgerne, så udfordringer og de løse ender kan klares tidligt i ansøgningsprocessen. Det håber endnu flere kommuner vil gøre i fremtiden, fordi det er med at sænke sagsbehandlingstiden, siger Bo Knudsen.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i Midt- og Vestjylland har fra 2020 til 2021 ligget stabilt på 37 dage.

- Jeg er tilfreds med, at der samlet set ikke er sket en stigning i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for hele landsdelen i en periode med stigende byggeaktivitet. Men den fortjeneste kan primært tilskrives Holstebro Kommune, der har formået at nedbringe sagsbehandlingstiden så markant, siger Bo Knudsen.  

Vallensbæk og Odder er de to kommuner i Danmark, der er hurtigst til at sagsbehandle byggesager med en gennemsnitlig ventetid på seks dage. København har med en gennemsnitlig ventetid på 158 dage den længste ventetid i hele landet.

Se ventetiderne for din kommune her.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Midt- og Vestjylland, Bo Knudsen, telefon 2272 7369
Regional konsulent for DI Byggeri Midt- og Vestjylland Gitte Brødsgaard Vesti, telefon 2921 7710

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

DI Byggeri: Faxe Kommune er mester i at give byggetilladelser på Sjælland og øerne21.3.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 17 dage fastholder Faxe pladsen som den suverænt hurtigste kommune på Sjælland og Lolland-Falster, når det gælder behandling af byggesager. Samlet set placerer regionens kommuner sig i midterfeltet i forhold til resten af landet, men stort set alle regionens kommuner har i det seneste år har forkortet deres sagsbehandlingstiderne mærkbart.