DI Byggeri

DI Byggeri: Hillerød er nordsjællandsk mester i at give byggetilladelser

Del

Mens Hillerød har barberet seks dage af sagsbehandlingstiden sammenlignet med sidste år, går det den modsatte vej for mange andre kommuner i Nordsjælland. I Allerød Kommune er sagsbehandlingstiden fordoblet. Flere nordsjællandske kommuner bør sætte mere fart sagsbehandlingen, mener DI Byggeri Nordsjælland.

I Nordsjælland er der store forskelle på, hvor langt tid man skal vente på at få byggetilladelsen i hus. I Hillerød Kommune tager det i gennemsnit 25 dage at få sagsbehandlet en byggesag, mens det i Allerød, Gribskov og Hørsholm tager henholdsvis 139, 117 og 124 dage i gennemsnit. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

- Der er en markant forskel på kommunernes sagsbehandlingstider, hvilket selvfølgelig kan undre. Der er godt gang i byggeriet, og derfor skal Hillerød kommune have ros for, at sagsbehandlingstiden er helt nede på 25 dage. Det er forbilledligt, siger Jørgen Simonsen, formand for DI byggeri Nordsjælland

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Vi ser meget gerne, at kommunerne gør meget mere i forhåndsdialog og har mere åbenhed i sagsbehandlingen. Vi hører fra vores medlemmer, at det er en stor fordel, når man kan få ansigt på sagsbehandleren og have en dialog om forskellige løsninger, inden man ansøger. På den måde undgår man dumme fejl, og man forkorter sagsbehandlingstiden, siger Jørgen Simonsen.

Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i Nordsjælland er steget fra 61 dage i 2020 til 78 dage i 2021.

- Vi ved, at kommunerne har fået mange ansøgninger og har haft svært ved at følge med. Men det er enormt ærgerligt, hvis væksten i kommunen og byggeriet bliver bremset af sagsbehandlingstider. Derfor vil jeg opfordre til, at kommunerne kigger på for eksempel fast track-løsninger, så simple byggesager ikke forsinkes af de store, komplekse byggesager, siger Jørgen Simonsen.

Vallensbæk og Odder er de to kommuner i Danmark, der er hurtigst til at sagsbehandle byggesager med en gennemsnitlig ventetid på seks dage. København har med en gennemsnitlig ventetid på 158 dage den længste ventetid i hele landet.

Se ventetiderne for din kommune her. 

Kontakter

Formand for DI Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, 4050 2640
Regional konsulent for DI Byggeri Hovedstaden Anne Ginderskov, telefon 4079 5870

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

DI Byggeri: Faxe Kommune er mester i at give byggetilladelser på Sjælland og øerne21.3.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 17 dage fastholder Faxe pladsen som den suverænt hurtigste kommune på Sjælland og Lolland-Falster, når det gælder behandling af byggesager. Samlet set placerer regionens kommuner sig i midterfeltet i forhold til resten af landet, men stort set alle regionens kommuner har i det seneste år har forkortet deres sagsbehandlingstiderne mærkbart.