DI Byggeri

DI Byggeri Fyn: Svendborg Kommune er ny fynsk mester i byggesagsbehandling

Del

Mens Svendborg og Langeland har barberet hhv. 16 og 5 dage af sagsbehandlingstiden, går det den modsatte vej for alle andre kommuner på Fyn. I Assens er sagsbehandlingstiden mere end firdoblet mens Nyborg nu er helt oppe på 112 dage i gennemsnit. På Fyn er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid nu oppe på 62 dage. Flere fynske kommuner bør sætte mere fart på sagsbehandlingen, mener DI Byggeri Fyn.

På Fyn, Ærø og Langeland er der store forskelle på, hvor lang tid man skal vente på at få byggetilladelsen i hus. I Svendborg tager det i gennemsnit 34 dage at få sagsbehandlet en byggesag, mens det i Nyborg, Kerteminde og Faaborg-Midtfyn tager henholdsvis 112, 85 og 73 dage i gennemsnit. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

- Desværre er de efterhånden meget lange sagsbehandlingstider ikke undtagelsen men faktisk reglen også her på Fyn. Den gennemsnitlige ventetid her på Fyn har taget et stort skridt i den forkerte retning, siger Dan Johansen, formand for DI Byggeri Fyn.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på. Antallet af sager på landsplan er vokset med 12 procent i forhold til sidste år. På Fyn er antallet af sager også vokset med godt 8 procent fra 2020 til 2021.

-  Vi ved, at der kommet flere byggesager i den fynske kommuner, så det er måske ikke helt unaturligt, at den gennemsnitlige sagsbehandling vokser. For vi hører samtidigt om store udfordringer med at skaffe sagsbehandlere hos kommunerne. Ikke desto mindre er det ærgerligt, at tiderne vokser, og vi håber naturligvis, at kommunerne for alvor begynder at lære af de bedste kommuner, så vi til næste år kan se et fald i, hvor lang tid det tager at behandle en byggesag, siger Dan Johansen.

Vallensbæk og Odder er de to kommuner i Danmark, der er hurtigst til at sagsbehandle byggesager med en gennemsnitlig ventetid på seks dage. København har med en gennemsnitlig ventetid på 158 dage den længste ventetid i hele landet.

Se ventetiderne for din kommune her.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Fyn Dan Johansen, 2012 6255
Regional konsulent for DI Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 2566 6317

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

DI Byggeri: Faxe Kommune er mester i at give byggetilladelser på Sjælland og øerne21.3.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 17 dage fastholder Faxe pladsen som den suverænt hurtigste kommune på Sjælland og Lolland-Falster, når det gælder behandling af byggesager. Samlet set placerer regionens kommuner sig i midterfeltet i forhold til resten af landet, men stort set alle regionens kommuner har i det seneste år har forkortet deres sagsbehandlingstiderne mærkbart.