DI Byggeri

DI Byggeri: Faxe Kommune er mester i at give byggetilladelser på Sjælland og øerne

Del

Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 17 dage fastholder Faxe pladsen som den suverænt hurtigste kommune på Sjælland og Lolland-Falster, når det gælder behandling af byggesager. Samlet set placerer regionens kommuner sig i midterfeltet i forhold til resten af landet, men stort set alle regionens kommuner har i det seneste år har forkortet deres sagsbehandlingstiderne mærkbart.

Hvis du skal lave en tilbygning eller bygge nyt, så skal du væbne dig med tålmodighed, hvis du fx bor i Kalundborg Kommune, for her tager det i gennemsnit 86 dage at få behandlet din byggesag. Bor du i Odsherred eller Roskilde kommuner er sagsbehandlingstiden 74 dage, hvorimod du i Næstved Kommune kun behøver at vente 30 dage og 32 dage i Ringsted Kommune. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

- En effektiv byggesagsbehandling har utrolig stor betydning, ikke kun for håndværkeren, men også for kunderne, der jo både kan være almindelige borgere med mindre tilbygninger eller virksomheder, der gerne vil udvide deres produktion, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for DI Byggeri Sjælland/Lolland-Falster.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på.

- Det er helt afgørende, at kommunerne tilbyder en nem og hurtigt byggesagsbehandling, ellers risikerer lokalsamfundene at gå glip vækstpotentialerne og skabelsen af nye arbejdspladser og dermed også at fremstå attraktivt i forhold til nye tilflyttere, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for kommunerne på Sjælland og Lolland-Falster er forbedret fra 72 dage i 2020 til 54 dage i 2021. Stort set alle regionens kommuner har dermed forkortet sagsbehandlingstiderne, hvilket er flot i betragtning af, at antallet af byggesager i samme periode har været stigende.

- Nu gælder det for vores kommuner om, at fortsætte den positive udvikling og fastholde fokus på en smidig og effektiv byggesagsbehandling. Landets øvrige kommuner, på nær Hovedstadsområdet, har betydeligt kortere byggesagsbehandlingstider, og derfor en kraftig opfordring til kommunerne i vores region om at holde et højt ambitionsniveau, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand DI byggeri Sjælland/Lolland-Falster.

Vallensbæk og Odder er de to kommuner i Danmark, der er hurtigst til at sagsbehandle byggesager med en gennemsnitlig ventetid på seks dage. København har med en gennemsnitlig ventetid på 158 dage den længste ventetid i hele landet.

Se ventetiderne for din kommune her.

Kontakter

Jesper Toftebjerg Andersen, formand for DI Byggeri Sjælland/Lolland-Falster, telefon 4021 7565
Anders Hjorth Jensen, regional konsulent for DI Byggeri, telefon 2713 4989

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri