DI Byggeri

DI Byggeri Bornholm: Fair timepris, men for lang ventetid

Del

På Bornholm koster det 666 kroner per time, regionskommunen bruger på at sagsbehandle din byggetilladelse. I resten af landet ligger den højeste timepris på 1.024 kroner, mens den laveste pris ligger på 356 kroner per time. 24 kommuner laver byggetilladelsen gratis. Det viser nye tal fra DI Byggeri.

Når familien skal bygge et nyt parcelhus eller virksomheden en ny lagerhal på Bornholm, koster det 666 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle byggetilladelsen. I Næstved klarer kommunen papirarbejdet til 356 kroner i timen, mens den samme sagsbehandling koster 1.024 kroner per time i Hillerød.

Det viser en ny opgørelse fra DI Byggeri over de timepriser, som kommunerne opkræver, når en virksomhed eller en borger søger om en byggetilladelse til enfamiliehuse, landbrugsbygninger, fabriksbygninger og etagebyggeri.

- Bornholm placerer sig prismæssigt meget fint sådan nogenlunde i midten, og der er som sådan heller ikke noget i vejen med en timepris på 666 kroner, hvis sagsbehandlingen er effektiv og ventetiden dermed også kort. Men det kniber desværre med ventetiden, som i gennemsnit ligger på lige knap to måneder. Det er simpelthen for langt tid, siger formand for DI Byggeri Bornholm Jens Koefoed og tilføjer:

- For dem, der skal bygge, er det vigtigste, at de hurtigt kan komme i gang med arbejdet. Vi betaler gerne for sagsbehandlingen, men det er lidt surt at betale over 600 kroner i timen for noget, som man skal vente næsten to måneder på.

Seks kommuner opkræver et fast gebyr på omkring 1.000 kroner for en byggetilladelse, mens 24 kommuner har gjort sagsbehandlingen gratis.

- Alt det administration, der følger med at lave regninger, opkræve penge og så videre, koster både tid og penge, og derfor har nogle kommuner valgt at droppe det administrative bøvl, og i stedet bare ordne papirerne gratis. Det er da også en overvejelse, som jeg håber, at regionskommunen gør sig, lyder opfordringen fra Jens Koefoed.

En del kommuner ligger ligesom Bornholms Regionskommune på en timepris mellem 600 og 700 kroner.

- En timepris i det leje er helt fint, når bare man kan levere en effektiv sagsbehandling med korte ventetider. Vi kan jo ikke gå andre steder hen og få lavet byggetilladelsen, så derfor er det vigtigt for både private og virksomheder, der skal i gang med at bygge, at de uden unødvendig ventetid kan komme i gang med første spadestik. Det betaler vi gerne for, og det synes jeg også, at vi burde kunne forvente med en pris til 666 kroner per time, siger Jens Koefoed.

Kontakter

Formand for DI Byggeri Bornholm Jens Koefoed, telefon 20 14 28 88
Regional konsulent Anders Hjorth Jensen, telefon 27 13 49 89
Presserådgiver Lars Bøgeskov, telefon 22 36 31 38

Links

Information om DI Byggeri

DI Byggeri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere.

Læs mere: DI Byggeri

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri