DI - Dansk Industri

DI: Britisk bremse på handelsaftale efter Brexit

Del

Forhandlingerne om en fremtidig handelsaftale mellem EU og Storbritannien kommer ikke i gang i denne omgang, fordi der ikke er sket tilstrækkelige fremskridt i de aktuelle udtrædelsesforhandlinger. Det er ærgerligt, lyder det fra landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

- Vi vil meget gerne hurtigst muligt nå frem til det punkt, hvor forhandlerne kan tale handel. Dansk erhvervsliv har behov for klarhed omkring, hvordan samhandlen med Storbritannien skal foregå efter Brexit. Her er det vigtigt, at danske virksomheder kan blive ved med at handle på det britiske marked med så få hindringer som muligt, siger direktør Thomas Bustrup, Dansk Industri.

Især Storbritanniens økonomiske mellemværende med EU er uløst, ligesom spørgsmål udestår omkring EU-borgeres rettigheder i Storbritannien, samt om grænsen i Irland, som efter Brexit bliver EU’s ydre grænse. Stats- og regeringscheferne blev enige om, at de igen vil gøre status på forhandlingerne på deres næste topmøde i december.

- Det bedste, briterne kan gøre nu, er at indlede reelle forhandlinger om udtrædelsen af EU, så vi kan komme videre til næste fase. Derfor er det også positivt, at de øvrige 27 EU-lande klart melder ud, at de er parate til at forsætte forhandlingerne, så snart briterne er det, siger Thomas Bustrup.

- Selvom Brexit fylder meget, så er vi i dansk erhvervsliv glade for, at EU-topmødet lykkedes med at levere vigtige resultater på det digitale indre marked og håndteringen af migrationssituationen – vigtige fremskridt som Brexit-forhandlingerne delvist overskygger, siger Thomas Bustrup.

Danske virksomheder eksporterede sidste år for 74 mia. kr. til Storbritannien. Den eksport sikrer mere end 55.000 arbejdspladser i Danmark fordelt på mange sektorer.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysning fås hos underdirektør Anders Ladefoged, +32 491 569 209, al@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum