DI - Dansk Industri

DI: Bredt flertal løser svær klimaudfordring

Del

Et bredt flertal i Folketinget har løst en af de sværeste opgaver i den grønne omstilling. De har lagt en plan, som skal nedbringe landbrugets udledning af drivhusgasser. Det er et vigtigt skridt, som sikrer reelle reduktioner i landbrugets udledninger og skaber investeringssikkerhed for fødevarevirksomhederne, mener DI.

- Det er stort og vigtigt, at næsten hele Folketinget har indgået en klimaaftale for landbruget, som rækker hen over midten.  Jeg glæder mig over, at der er landet en grøn aftale for landbruget frem for en rød, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

For DI er det afgørende, at landbruget bidrager markant til, at vi når 70 procents målet i 2030 – ligesom alle andre sektorer i samfundet.

- Det kræver forskellige løsninger at reducere i de forskellige sektorer. Det er godt, at partierne bag aftalen har blik for det. Det er en bunden opgave at begrænse belastningen af klimaet, og det er glædeligt, at der nu er lagt en plan for landbruget, siger Lars Sandahl Sørensen.

Med aftalen er der fundet en balance, så omstillingen kommer til at ske under hensyn til landbrugets og fødevarevirksomhedernes konkurrenceevne, mener DI.

- Landbruget kender nu retningen, så man kan komme i gang. Det betyder, at fødevarevirksomhederne kan fortsætte med at investere i tiltro til, at der i fremtiden er et fødevare- og landbrugserhverv i Danmark. Og det betyder, at både landbruget og fødevirksomhederne kan udvikle nye løsninger, som resten af verden vil efterspørge, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Nøgleord

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum