DI - Dansk Industri

DI: Bekymrende udvikling i unges valg af uddannelse

Del

Det er glædeligt, at mange unge igen i år har søgt ind på en videregående uddannelse. Ansøgertallet er på 93.388 - kun lidt under sidste års rekord. Men når man ser på valget af uddannelse, er der grund til bekymring, mener DI.

- Vi havde gerne set endnu flere ansøgere til STEM-uddannelserne, men søgningen til de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser er faldet i forhold til sidste år, siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør i DI.

Ansøgertallet til STEM-uddannelserne er stadig lidt højere end i 2019. Men erhvervslivet har et meget stort behov, som skal dækkes.

- Vi får brug for flere unge med stærke digitale og tekniske kompetencer til at skabe de digitale løsninger og understøtte den grønne omstilling, vi som samfund har brug for. Derfor gør det ondt at sidste års stigning till civilingeniør-uddannelsen ikke fortsatte i år, siger Mette Fjord Sørensen.

Antallet af unge, der ønsker at uddanne sig til civilingeniør, er 8 procent mindre end sidste år. Ansøgertallet til læreruddannelsen er faldet med 3 procent, så der nu er under 3000 ansøgere. Det bekymrer også DI.

- Det er ærgerligt, at der igen er sket et fald i søgningen til læreruddannelserne. Det er allerede nu svært for nogle skoler at få besat de ledige stillinger. Vi får brug for at uddanne flere lærere, hvis vi skal skabe en folkeskole, hvor flere elever trives og får det nødvendige faglige afsæt til videre uddannelse, siger Mette Fjord Sørensen.

Mere positivt er antallet af ansøgere til de videregående uddannelser, som kun ligger lidt under sidste års rekord.

- En uddannelse er den bedste investering, de unge kan foretage i deres fremtidsmuligheder, siger Mette Fjord Sørensen.

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Mette Fjord Sørensen mfj@di.dk eller 52132312

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: EU-Kommissionens klimaudspil kan blive en kæmpe gevinst for Danmark14.7.2021 14:45:29 CEST | Pressemeddelelse

EU Kommissionen har fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 procents reduktion af CO2 i 2030. Med planen viser EU en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen. Den understøtter Danmarks muligheder for at indfri den ambitiøse 70 procents målsætning. Og den åbner et meget stort marked for danske virksomheder, som er stærke inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum