DI - Dansk Industri

DI: Behov for mere arbejdskraft, hvis politikerne vil øge de offentlige udgifter

Del

Regeringen har præsenteret en fornuftig finanslov i en svær tid, mener DI. Det går godt for dansk økonomi, men virksomhederne mangler medarbejdere for at kunne fortsætte væksten, og dermed rykker faren for overophedning af dansk økonomi nærmere. Derfor er det afgørende, at politikerne kun øger de offentlige udgifter, hvis de samtidig står sammen om en god skatteaftale og endnu flere tiltag, der får mere arbejdskraft ud i økonomien.

- Regeringen lægger op til at øge de offentlige udgifter en anelse, og det kan dansk økonomi godt bære – men kun hvis regeringen og Folketingets øvrige partier samtidig står sammen om at sikre flere hænder og hoveder ude i virksomhederne via bl.a. lavere skat på arbejde. Det er den eneste måde, vi kan øge de offentlige udgifter uden at risikere en overophedning af dansk økonomi, siger Karsten Dybvad

Han hæfter sig især ved, at regeringen vil øge forskningsbudgettet med 400 mio. kr.

- Forskning og viden er det, vi lever af i Danmark, så jo mere vi som samfund investerer i fremtiden, jo bedre står vi. Vores virksomheder har længe efterspurgt flere penge til forskning, og det er virkelig positivt, at regeringen giver forskningen et løft, så vi kan udvikle flere gode ideer og løsninger her i Danmark. Vi skal videre ad den vej, siger DI’s Karsten Dybvad.

Regeringen vil også prioritere penge på at fremme dansk eksport. Og det er vigtigt, mener DI, så Danmark kan fastholde et højt niveau for ikke mindst danske eksportfremstød til vigtige markeder.

- Hvis danske virksomheder kun solgte deres produkter og services til danske kunder, ville vi være et betydeligt fattigere land. Danmark er en eksportnation, som har bygget hele vores velstand op på også at sælges vores varer til udlandet. Derfor er det vigtigt for dansk erhvervsliv og dansk økonomi, at regeringen har fokus på at styrke eksporten og trække udenlandske investeringer til Danmark, siger Karsten Dybvad.

DI finder det også positivt, at regeringen afsætter penge til at sikre en effektiv skatteadministration.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, e-mail: jofs@di.dk eller tlf.: 2830 1544

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Stort projekt skal løfte danske virksomheders e-eksport7.3.2018 09:41pressemeddelelse

Industriens Fond har gennem temaindkaldelsen ”Nye digitale forretningsmodeller” bevilliget 8,8 mio. kr. til et projekt skabt af Copenhagen Business School og DI Handel om salg gennem globale markedspladser som Amazon og Alibaba. Projektet skal sikre, at flere danske virksomheder kommer i gang med e-eksport via online markedspladser. Helt nye tal fra Eurostat viser, at kun få danske virksomheder anvender online markedspladser. Så potentialet er stort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum