DI - Dansk Industri

DI: Bedre udnyttelse af overskudsvarme gavner borgere, virksomheder og klimaet

Del

Partierne bag energiaftalen har i dag taget de vigtige første skridt, mod at vi fremover kan udnytte industriens overskudsvarme til at varme flere danske boliger op. Det er godt for klimaet, husholdningerne og virksomhederne, at vi udnytter den varme, som ellers vil blive sendt ud i den blå luft. Men det er afgørende, at partierne bag aftalen holder sig fra at indføre dobbeltregulering af overskudsvarme, mener DI.

- Der er mange virksomheder rundt om i landet, som har overskudsvarme, der med fordel kan udnyttes. Men det kræver en lavere afgift på overskudsvarme end i dag. Med de lavere afgifter i den nye aftale på overskudsvarme forventer jeg, at flere boliger i fremtiden kan opvarmes med overskudsvarme fra industrien, siger Tine Roed, direktør i DI.

Set i lyset af det oprindelige udspil er dagens aftale et skridt i den rigtige retning. Aftalen sænker overskudsvarmeafgiften, indfører en overgangsordning for gamle anlæg samt en certificeringsordning for overskudsvarme, så enhver tvivl om ægte overskudsvarme ryddes af vejen.

En stor knast i forhandlingerne har været  et forslag om prisregulering, men det er nu sparket til hjørne. Afklaringen om prisregulering af overskudsvarmen er udskudt til efteråret.

- Det er positivt, at diskussionen om at indføre dobbeltregulering af overskudsvarme i form af prisregulering er udskudt til efteråret og ikke står i vejen for en overskudsvarmeaftale, der indeholder mange gode tiltag, siger Tine Roed.

DI advarer dog kraftigt mod, at man fra statens side vil lægge et loft over, hvor meget en virksomhed må tjene på at sælge overskudsvarme til det lokale fjernvarmeselskab. Fjernvarmepriserne er allerede regulerede, så varmekunderne betaler den lavest mulige pris for fjernvarmen.

- Dobbeltreguleringen vil føre til, at mange nye overskudsvarmeprojekter ikke vil blive gennemført. Prisreguleringen er overflødig og vil kun betyde, at vi spænder ben for nye, gode projekter, siger Tine Roed, direktør i DI.

Følg os på:

    

Kontakter

Direktør i DI Tine Roed eller branchedirektør Troels Ranis træffes gennem presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 23326829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum