DI - Dansk Industri

DI: Årets optag er godt nyt for erhvervslivet

Del

64.943 unge får ved midnatstid at vide, hvilken videregående uddannelse, de er optaget på. Dansk Industri glæder sig særligt over at stadig flere unge er blevet interesseret i uddannelser, der fører til job i det private erhvervsliv. Eksempelvis på ingeniør- og IT-uddannelserne.

- Det er supergodt, at så mange af de unge er blevet optaget på uddannelser med gode jobmuligheder, siger Mette Fjord Sørensen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Industri

Erhvervslivet kommer i de nærmeste år til at mangle ingeniører og andre med tekniske og naturvidenskabelige kompetencer. Det har både Kvalitetsudvalget, Udvalget for bedre universitetsuddannelser og adskillige organisationer og tænketanke, peget på. Behovet for flere ingeniører og andre medarbejdere med tekniske kompetencer skyldes ikke mindst digitaliseringen. 

- Derfor er det jo en rigtig god nyhed, at stadig flere unge vælger de tekniske uddannelser, og at der også er blevet optaget hele syv procent flere på civilingeniøruddannelserne og fire procent på diplomingeniøruddannelserne, siger Mette Fjord Sørensen.

På de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser er der samlet optaget 8.210 studerende. Men træerne vokser ikke ind i himlen, lyder det fra DI. Lidt flere end 20.000 unge, får at vide, at de ikke er optaget på den uddannelse de har søgt. Cirka halvdelen bliver afvist, fordi de ikke opfylder forudsætningerne, og den anden halvdel bliver afvist, fordi der ikke er pladser nok på uddannelserne.

 - Desværre er der næsten 10.000 unge, som har alle de faglige forudsætninger og kvalifikationer for at blive optaget, som får at vide, at der ikke er plads til dem på uddannelsen. Det er især ærgerligt på de uddannelser, hvor vi ved, der er gode muligheder for beskæftigelse.

- Eksempelvis er det bemærkelsesværdigt, at IT-universitetet har modtaget dobbelt så mange førsteprioritets ansøgere, som de har kunnet optage. Det er at smide guld på gaden, at vi ikke kan optage interesserede unge på IT-uddannelserne, når der rent faktisk er stor efterspørgsel efter it-faglige kandidater, siger Mette Fjord Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos uddannelses- og forskningspolitisk chef Mette Fjord Sørensen, tlf. +4552132312, e-mail mfj@di.dk eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. +4523284912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum