DI - Dansk Industri

DI: Alle ramte virksomheder skal have kompensation

Del

Dansk Industri har presset på for at flere kan få kompensation, og der tilfredshed med, at grænsen for nedgang i omsætningen er blevet sat ned til 30 pct.

Erhvervsminister Simon Kollerup har præsenteret de nye kompensationsordninger, der en følge af de nye corona-restriktioner. Dansk Industri (DI) har presset hårdt på for at få sat grænsen ned, så virksomheder højst skal have en nedgang i omsætningen på 30 pct. for at være berettiget til kompensation for faste omkostninger mod tidligere 45 pct.

- Det er en vigtigt for erhvervslivet, at vi har fået det igennem, når virksomheder nu igen bliver presset hårdt af restriktioner. Taber du halvdelen af din omsætning, er der overhængende risiko for, at det er game over. Med en grænse på 30 pct. kan flere virksomheder få kompensation, men det kan ikke gøre det, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

Næste skridt for DI er at sikre, at man ikke begår de samme fejl som under de tidligere coronabølger.

- Tidligere er for mange virksomheder landet mellem to stole uden at få ordentlig kompensation. Det er i høj grad i den konkrete og tekniske udformning af ordningerne, at problemerne opstår. Det må ikke ske igen, når kompensationsordningerne kommer til at rulle om lidt, forklarer Emil Fannikke Kiær og giver et par eksempler.

- Eksempelvis har catering- og kantinebranchen tidligere været klemt i reglerne under de tidligere restriktioner, selvom de var hårdt ramt af, at 800.000 danskere arbejdede hjemme. Det skal vi undgå i den kommende tid for dem og restauranter, spillesteder og underholdningsindustrien, når det for eksempel kun er en anbefaling at aflyse julefrokoster, og man godt må afholde koncerter, men for få og siddende mennesker. Her kan den ny pulje til at dække letfordærvelige fødevarer være en hjælp. Den gælder desværre kun for den kommende weekend.

- Og så er der jo hele rejse- og luftfartsbranchen, der har været presset helt i bund og nu igen må se de rejsende blive hjemme. De skal alle have en fair og ordentlig kompensation – de er uforskyldt i situationen.

I Dansk Industri opfordrer man derfor også til, at rammerne for lønkompensation og arbejdsfordeling bliver lagt fast i de indkaldte trepartsforhandlinger senere i dag.

- Vi mener, der skal lønkompensation til virksomheder. Det kan være nødvendigt i en trepartsaftale at drøfte, hvordan man definerer, hvad der i praksis er nedlukkede virksomheder, da der kan være mange, som de facto er tvangslukket, siger Emil Fannikke Kiær.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Ben Ron på 2830 5452.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum