DI - Dansk Industri

DI: Aftale om hjælpepakker giver tiltrængt hjælp – og vil lukke et alvorligt hul i redningsnettet

Del

Med den politiske aftale om hjælpepakker kommer der vigtig og tiltrængt hjælp til de mange virksomheder og arbejdspladser, der er hårdt trængte af nye coronarestriktioner. Sådan lyder modtagelsen fra Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri.

- Aftalen er en vigtig hjælp til virksomheder og arbejdspladser, som ellers kunne være nødsaget til at dreje nøglen om. Vores udfordringer er ikke klaret med aftalen her, men partierne har løst en bunden opgave ved at lægge en helt nødvendig redningsplanke ud til de mange virksomheder og job, der har så tydeligt brug for det – herunder også vores iværksættere, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han glæder sig over, at partierne med aftalen også kommer med hjælp til de mange trængte oplevelsesvirksomheder og underleverandører til eksempelvis messer og koncerter.

- Der har været et alvorligt hul i redningsnettet, når det gjaldt de mange underleverandørvirksomheder og deres medarbejdere, som er hårdt ramt af restriktioner, men ikke har været ordentligt dækket ind af hjælpepakkerne indtil nu. Samtidig er det virkelig godt nyt, at partierne er blevet enige om at prioritere penge til et genstartsteam for kulturen – det er der brug for, siger DI-direktøren.

DI ser positivt på, at hjælpepakkerne med kompensation for faste omkostninger bliver forlænget og udvidet, selv om loftet over kompensationen kan ramme flere store virksomheder og vigtige arbejdspladser.

- Situationen er, at også mange større virksomheder og vigtige arbejdspladser inden for især luftfarten og turisme er meget hårdt ramt på deres forretning af udviklingen i både Danmark og resten af Europa. Nu bliver de også hårdt ramt af loftet over kompensationen som ligger i aftalen. Derfor er der brug for at følge op med mere varige løsninger til at holde grænserne åbne og hjulene i gang – eksempelvis indførelsen af coronapas og brug af lyntest. , siger Lars Sandahl Sørensen.

Dansk Industri opfordrer regeringen og Folketingets partier til sammen at sikre, at der grundlæggende kommer mere varige løsninger på plads til at håndtere coronakrisen.

- Der er ingen udsigter til, at coronaen slipper sit tag i Danmark eller resten af verden lige foreløbigt. Derfor er det på høje tid, at vi får et varslingssystem på plads for fremtidige restriktioner, så regeringen og Folketinget sammen får skabt en tiltrængt klarhed og forudsigelighed for virksomheder, medarbejderne og danskerne i det hele taget, siger DI-direktøren.

Endelig mener DI, at regeringen og partierne med de nuværende udsigter til nye fald i eksporten bør være klar til at sætte hurtigt ind med hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi bør følge udviklingen i eksporten meget tæt – og være klar til at handle. Som situationen udvikler sig lige nu i landene omkring os, så bliver skyerne over eksporten stadig mørkere. Det skal regeringen og Folketinget være klar til at handle på – hurtigt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør Per Geckler Møller, tlf. 2949 4434, e-mail pgm@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Grøn skattereform har det rigtige sigte, men nogle sektorer rammes alt for hårdt23.11.2020 10:15:12 CETPressemeddelelse

Regeringens udspil til en grøn skattereform har det rigtige sigte. Reformen skal bidrage til, at vi når det ambitiøse mål om 70 procents CO2-reduktion i 2030, som DI og erhvervslivet står bag. Derfor er det også positivt, at regeringen vil understøtte de massive grønne investeringer, som danske virksomheder skal gøre i de kommende år. Det konkrete redskab i reformen om at hæve energiafgiften vil dog ramme nogle sektorer uforholdsmæssigt hårdt. Det bør man rette op på, mener DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum