DI - Dansk Industri

DI åbner dørene for 28 amerikanske kongresmedlemmer inden statsbesøg

Del

Mindre end en måned før USA’s præsident, Donald Trumps, ankomst til Danmark i september, var 28 medlemmer af den amerikanske kongres på et ugelangt besøg hos Dansk Industri, hvor de blandt andet drøftede energi og uddannelse. Besøget har til formål at styrke dansk-amerikanske relationer inden for blandt andet handel og grøn vækst.

 - Det er en stor ære at få mulighed for at fremvise danske styrkepositioner over for en så stor gruppe centrale amerikanske beslutningstagere. Mange danske virksomheder er til stede på det amerikanske marked, og det er vigtigt for dem og for Danmark, at vi skaber endnu tættere relationer mellem vores to lande, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

- Både demokrater og republikanere fra forskellige områder i USA er til stede og meget lydhøre om alt fra databeskyttelse til handelspolitik og bæredygtig udvikling. Vi har haft en god dialog om vigtige dagsordner, som vi vil arbejde videre med, når landets præsident Donald Trump snart gæster Danmark, siger Thomas Bustrup.

Kongresmedlemmerne ankom mandag den 5. august i følgeskab af 170 personer fra store amerikanske virksomheder, heriblandt VISA, Shell, General Motors og Google.

Flere danske virksomheder var også til stede under besøget hos DI ved Rådhuspladsen i København, hvor de blandt andet deltog i paneldebatter med de amerikanske politikere om fremtidens energi, infrastruktur og uddannelse. Derudover fik kongresmedlemmerne et indblik i ”Den danske model”, GDPR-regler og danske virksomheders arbejde med datasikkerhed.

- Vi har inspireret de 28 amerikanske kongresmedlemmer med danske succeshistorier, der kendetegner Danmark, og det samfund vi lever i. Vi er førende inden for udvikling af vedvarende energi og velfærdsteknologi, som der er stor efterspørgsel efter i USA, siger Thomas Bustrup.

Det er det amerikanske Ripon Society og Franklin Center for Global Exchange, der har samlet kongresmedlemmerne til et besøg i Danmark under overskriften TransAtlantic Capital to Capital Exchange. Målet er, at styrke handelsforbindelser over Atlanten, som er vigtig for dansk økonomi.

USA er verdens største økonomi og Danmarks største handelspartner uden for EU. Dansk eksport til USA beløber sig til 125 mia. kr., hvormed landet indtager en tredjeplads over lande, som Danmark har det største handelssamkvem med.

Det danske aftryk i USA er også betydeligt. Ifølge en ny analyse fra DI, der har kontorer i Washington D.C. og New York, og den danske ambassade i USA, har danske virksomheder skabt   123.000 amerikanske job og bidraget til landets økonomi med investeringer på omkring 102 mia. kr.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt DI’s presserådgiver Ditte Rieland Hansen på tlf.: 2246 7822 eller e-mail: dirh@di.dk.

Billeder

Download
Thomas Bustrup, DI
Thomas Bustrup, DI
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum