DI - Dansk Industri

DI: 200.000 jobannoncer på et halvt år

Del

Særligt de seneste måneder har givet grobund for det rekordhøje niveau, viser en ny analyse fra Dansk Industri

Det er rekordernes tid på arbejdsmarkedet, og en helt ny analyse fra Dansk Industri (DI) viser, at der det seneste halve år har været flere opslåede job end på noget tidspunkt de seneste 14 år.

- Det er en fornøjelse, at der er kommet så meget gang i den. Særligt september har været helt vild. Der er en enorm aktivitet i virksomhederne og på arbejdsmarkedet og i samfundet i det hele taget, fortæller vicedirektør Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

DI’s analyse viser, at der de seneste seks måneder har været opslået 200.000 jobannoncer, og det er altså mere, end der var under højkonjunkturen i 2007.

- Det er entydigt positivt, at der er så mange jobopslag. Problemet er, hvis stillingerne ikke bliver besat, og det ser vi desværre en stigende tendens til i øjeblikket, hvor over halvdelen af virksomhederne har oplevet forgæves rekrutteringer, siger Steen Nielsen.

Foruroligende rekrutteringstal

En rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at rekrutteringsudfordringerne på arbejdsmarkedet er i markant stigning. Opgjort i antal har der været ca. 110.000 forgæves rekrutteringer på et halvt år, hvilket er det højeste antal siden foråret 2008.

- Det er et foruroligende højt tal, men endnu mere foruroligende er det, at den survey bygger på svar, der er indsamlet fra december til maj, hvor virksomhedernes søgen efter nye medarbejdere var på et noget lavere niveau, end det har været tilfældet de seneste fire måneder, forklarer Steen Nielsen.

- Der kan ikke herske nogen tvivl om, at rekrutteringssituationen ude i virksomhederne reelt er endnu værre i øjeblikket, end STAR’s undersøgelse viser. Vi kan kun gisne om, hvordan det vil få antallet af forgæves rekrutteringer til at skyde i vejret.

DI’s analyse er baseret på et sæsonkorrigeret udtræk fra Jobindex.

Læse hele analysen her.

Følg os på:

    

 
 
×
 
 
 

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Nis Peder Kolby på nipk@di.dk eller tlf. 4032 3400

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum