DI - Dansk Industri

DI: 1,3 mia. kr. til arbejdsmiljø sikrer bedre indsats på arbejdspladserne

Del
Regeringens finanslovsudspil indeholder ca. 1,3 mia. kr. i perioden 2023-2026 til bedre arbejdsmiljø. En stor del til at sikre økonomien for Arbejdstilsynet. Resten af pengene går til social dumping og arbejdslivskriminalitet samt Arbejdstilsynets skærpede tilsyn med store bygge- og infrastrukturprojekter.

Med 1,3 mia. kr. i tre år får Arbejdstilsynet mere permanente midler og en mulighed for at planlægge mere langsigtede indsatser ved ikke gentagne gange at stå med usikkerhed om økonomien og mulige fyringsrunder.

- Det er vigtigt, at økonomien i flere år er sikret på et stabilt niveau for et stærk og kompetent Arbejdstilsyn. Den nuværende usikre økonomi for Arbejdstilsynet sikre ikke et effektivt tilsyn, hvor tilsynet har  mulighed for at planlægge langsigtet, og løbende sikre bedst muligt arbejdsmiljø for pengene siger Anders Just Pedersen, underdirektør i DI.

Det er håbet, at den nye bevilling vil blive fulgt op af forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale.

- Det er rigtig godt, at SVM-regeringen nu har givet startskuddet til politiske forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale. Arbejdstilsynet bør arbejde strategisk med de få virksomheder, der ikke overholder arbejdsmiljøreglerne og hvor tilsynsbesøg kan rykke på arbejdsmiljøet. Og der er fortsat en række områder i arbejdsmiljøreglerne, der trænger til en modernisering, som der nu forhåbentligt bliver kræfter til at se på siger Anders Just Pedersen, der dog også ser tidsler i finanslovsudspillet.

- Det er ærgerligt at Arbejdsmiljøpuljen, hvor mindre virksomheder kunne få støtte til arbejdsmiljørådgivning lukker allerede i 2023 inden evalueringen og dermed kendskabet til effekten af puljen er kendt. Der har igangsat mange gode projekter i de to sidste år med støtte fra puljen.

Finansloven skal forhandles hjem i de kommende uger.

Følg os på:

    

Kontakter

Pressekoordinator Lars Bøgeskov, 22363138, larb@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nye udbudsrammer for havvind kan blive et temposkifte i den grønne omstilling30.5.2023 19:17:56 CEST | Pressemeddelelse

Det er et historisk stort udbud af havvind, som et bredt flertal i Folketinget i dag har aftalt udbudsrammerne for. Som noget nyt skal der tages højde for havnaturen og miljøet, og det er også besluttet, at staten skal eje en del af havvindprojekterne. DI havde gerne set projekterne blive til virkeligheden uden statslig ejerskab, men der er nu landet en model, der sikrer fremdrift, og landets største erhvervsorganisation håber, at udbuddene er på plads inden sommerferien i 2024, for der er behov for hastighed i den grønne omstilling.

DI hilser ambitiøst forsvarsudspil velkomment30.5.2023 09:22:31 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til et kommende forsvarsforlig, som skal skabe et stærkere og mere moderne, dansk forsvar, som er tættere på at leve op til NATO-målsætning. Landets største erhvervsorganisation, DI, har pæne ord at sige om udspillet, men også en klar opfordring til at bruge milliarderne klogt. - Det er en ambitiøs plan, regeringen har lagt frem, som skal komme hele samfundet til gavn, og som fra dag ét vil skabe tiltrængte forandringer og modernisering i Danmarks forsvar og sikkerhed, siger direktør for DI Forsvar og Sikkerhed, Joachim Finkielman.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum