Green Building Council

DGNB introducerer nye certificeringskategorier

Del

Green Building Council Denmark og DGNB fornyer kategorierne for certificering af bygninger og byområder. Som det højeste niveau introduceres nu platin. Kravene til et platincertifikat svarer nøjagtigt til de tidligere krav til et guldcertifikat. Ud over platin, vil nye bygninger fremover kunne opnå DGNB certifikatet guld og sølv. Green Building Council vil sørge for at fremsende nye plaketter og certifikater svarende til de nye kategorier til alle DGNB certificerede bygninger i Danmark.

"Med introduktionen af ​​platincertifikatet imødekommer vi et udbredt ønske blandt vores medlemmer og markedet," siger bestyrelsesformand for Green Building Council Nikolaj Hertel. "Især i det internationale miljø, er det tydeligt, at beslutningen for eller imod en certificeringordning i nogle tilfælde afhænger mere af farven på medaljen og mindre af indholdet, og dermed de verificerede kvaliteter i bygningen eller bydelen. Det er dette forkerte beslutningsgrundlag, DGNB har ønsket at bringe tilbage i balance, og dermed sikre en bedre sammenlignelighed mellem ordningerne " tilføjer Nikolaj Hertel.

Ændringerne består ganske enkelt i, at det tidligere bronzecertifikat nu udskiftes med et sølvcertifikat, det tidligere sølvcertifikat udskiftes med et guldcertifikat og endelig bliver det højeste udmærkelsesniveau platin. DGNB som bæredygtighedsklasse og kriterierne forbliver uberørte.

"DGNB som bæredygtighedsklasse er stadig den mest omfattende certificering på markedet med de højeste kvalitetsstandarder," siger Mette Qvist, direktør for Green Building Council. "Som DGNB partner er vi enige i, at vi med platincertifikatet også viser en anerkendelse af den opbakning og det engagement, som vi oplever fra vores stakeholders så som bygherrer og rådgivere.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information: Direktør, Mette Qvist Green Building Council Denmark Tlf.: 61721020 E-mail: mette.qvist@dk-gbc.dk
www.dk-gbc.dk

Billeder

Information om Green Building Council

Green Building Council
Green Building Council
Falkoner Allé 7, 4. sal
2000 Frederiksberg

3672 1020http://www.dk-gbc.dk/
Green Building Council Denmark er en non-profit organisation, hvis formål er at fremme bæredygtighed i byggebranchen ved at arbejde mod et fælles dansk certificeringssystem (DGNB) til måling af bæredygtighed for såvel bygninger som byområder. Fondsmidler fra bl.a. Realdania har muliggjort tilpasning af DGNB kriterierne til danske forhold. Green Building Council Denmark har i dag 242 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra Green Building Council

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Building Council

Nu kan din virksomhed løfte standarden for bæredygtighed i byggeriet25.11.2015 06:00pressemeddelelse

Vi søger ejendomsselskaber, bygningsejere og rådgivere, der vil være med til at forløse det store potentiale for bæredygtighed i det eksisterende byggeri. I starten af 2016 igangsætter vi pilotfasen med den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri. Her har din virksomhed eller organisation mulighed for at blive bæredygtighedscertificeret, og gå forrest i den bæredygtige udvikling.

Vær med til at sætte standarden for bæredygtighed i fremtidens skolebyggeri19.1.2015 11:16pressemeddelelse

Står du foran renovering eller ombygning af en skole var det måske en god ide at overveje at få projektet bæredygtighedscertificeret. Green Building Council er netop på udkig efter skoler og institutioner, der vil deltage i de første pilotprojekter om bæredygtighedscertificering af undervisnings- og børneinstitutioner. Danske skoler og institutioner kæmper med dårligt indeklima. Koncentrationen af CO2 er stadig alt for højt i 60 procent af klasselokalerne. Det viser en nylig undersøgelse fra DTU, og ifølge professor George Clausen på DTU BYG, så vil et optimalt indeklima i de danske skoler øge elevernes indlæring med omkring 15%. Det betyder, at man vil kunne spare et år i folkeskolen - eller lære eleverne 15% mere på samme tid Men der er hjælp på vej til kommuner, der gerne vil sikre, at de kroner, der investeres i eksempelvis forbedringer af indeklima, også er givet godt ud. Den danske certificeringsvirksomhed Green Building Council (DK-GBC), der er støttet af et bredt udsnit af den