DGI

DGI: Politisk aftale om folkeoplysning er en vigtig hjælp til idrætsforeningerne

Del

Stor begejstring i DGI over bred politisk aftale, der holder hånden under folkeoplysningen – og dermed DGI's flere end 6.400 idrætsforeninger.

Kommunerne opfordres nu til at udbetale de tilskud til idrætsforeninger mv., som foreningerne var stillet i udsigt forud for nedlukningerne som følge af corona.

Det står klart efter et bredt politisk flertal på Christiansborg tirsdag blev enige om en hjælpepakke til kulturlivet.

Med den politiske aftale sender Christiansborg et klart signal om at holde hånden under Danmarks foreninger, og det er DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen særdeles glad for.

”Det er helt afgørende, at der nu er et tydeligt signal om, at kommunerne bør fortsætte med at udbetale folkeoplysningstilskud til foreningerne, også selvom foreningerne har lukket for idræt og træning på grund af corona,” siger Charlotte Bach Thomassen.

Med en ændret bekendtgørelse opfordrer kulturminister Joy Mogensen sammen med KL kommunerne til at yde den støtte til foreningerne, som de havde planlagt.

Folkeoplysningsmidler er vigtige for foreningernes økonomi

Den økonomiske rygrad i idrætsforeningerne og det frivillige foreningsliv er folkeoplysningsmidlerne – de midler, kommuner giver i tilskud.

Men tilskud fra folkeoplysningen er betinget af, at der er aktiviteter i foreningerne. Og på grund af corona-situationen har foreningerne i tråd med myndighedernes anbefalinger lukket for aktiviteterne. Det har den seneste tid rejst tvivl om, hvorvidt kommunerne under corona-krisen eksempelvis må fortsætte udbetaling af tilskud til håndboldklubben eller gymnastikforeningen.

Tvivlen har været uholdbar, mener DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen, der derfor glæder sig over den politiske aftale, der nu er indgået.

Flere kommuner er gået foran

DGI har sammen med blandt andre Dansk Ungdoms Fællesråd, haft tæt dialog med politikerne og Kommunernes Landsforening for at sikre de frivillige foreninger.

Og der er grund til at rose både ministeren og partiernes ordførere, men også Kommunernes Landsforening for aftalen, siger Charlotte Bach Thomassen.

”Vi har desuden set flere eksempler på kommuner, der tidligt har henvendt sig til foreningerne og betrygget dem. Fra Varde til Odense. Det har vi været glade for. Det viser, at når det gælder, står vi sammen om opbakning til det, der også kendetegner Danmark, nemlig et blomstrende foreningsfællesskab – også fremadrettet.”

Fakta:

  • Kommunerne udbetaler årligt over 1.2 milliarder kroner i aktivitets- og lokaletilskud til foreninger, herunder idrætsforeninger.
  • Flere end 6.400 foreninger er med i DGI. Foreningerne har over 1,6 mio. aktive danskere som medlemmer og flere end 100.000 frivillige.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6400 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum