Danmarks Frie Forskningsfond

DFF sætter fokus på forskningens impact med ny udgivelse

Del

Danmarks Frie Forskningsfond lancerer i dag udgivelsen, ”DFF Impact #1: Netværk af viden”. Formålet er at kaste lys på effekterne af den forskning, som fonden hvert år bevilger milliarder af støttekroner til. Forskning tager tid, men gevinsten er indsatsen og ventetiden værd – for hele samfundet.

Læs udgivelsen "DFF Impact #1: Netværk af viden" her

Publikationen ”DFF Impact #1: Netværk af viden” er den første af sin slags og tager udgangspunkt i professor Trine Bildes forskningsrejse, der kribler og krabler igennem evolutionen med edderkopper, indavl og senest biodiversitetskrisen i fokus.

Bestyrelsesformand Maja Horst udtaler: »Jeg har glædet mig til at dele denne del af fondens arbejde med impact. Trine Bildes forskningsrejse er et fantastisk eksempel på, hvad grundforskning kan, og hvordan kapaciteten til at opnå ny viden skal opbygges over tid og uden forventning om et fastlagt mål eller output.«  

Maja Horst uddyber: »Det er så vigtigt, at vi ikke kun har viden om potentialer og mulige resultater, men også åbner op for den lange rejse, der er fra forskningsbevilling til egentlige effekter i samfundet. Denne første udgave af "DFF Impact" zoomer ind på forskningens fødekæde og økosystem, og på hvor vigtig risikovillighed og rettidig forskningsfinansiering uden bindinger er, når vi vil støtte forskning i fremtidens løsninger. Kapaciteten til at opnå ny viden skal opbygges over tid og uden forventning om et fastlagt mål eller output.«

Fem veje til impact
Offentlige forskningsinvesteringer skal være løftestang for innovation, vækst og beskæftigelse, der bl.a. kan måles og vejes i økonomiske gevinster. Men forskningen skal også mere end det. Danmarks Frie Forskningsfond lægger op til, at resultaterne af fondens risikovillige investeringer i forskning er centrale for en række væsentlige aftagere i hele samfundet. Helt præcist har Danmarks Frie Forskningsfond fem bud på forskningens veje til effekter i samfundet, som vil blive belyst på forskellig vis gennem ”DFF Impact”-udgivelserne. Vil du vide mere om DFF’s arbejde med impact, kan du læse DFF-udgivelsen ”5 veje til impact.

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Ni forskere får midler til forskeruddannelser uden for universiteterne7.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks Frie forskningsfond har bevilget 23 mio. kr. til ni unge forskere, der skal lave deres ph.d. på en anden forskningsinstitution end de danske universiteter. De skal bl.a. forske på Rigsarkivet, Københavns Professionshøjskole og ved Dansk Sprognævn, hvor de dykker ned i emner som danske kvinders arbejde i 1800-tallets Danmark, hvordan et stigende antal LGBT+ migranter kalder på nye former for humanitær intervention samt ny viden om, hvordan sundhedspersonalet kan forbedre plejen på demensområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum