Turbine Forlaget A/S

Det store bæredygtighedsbedrag

Del

Sustainability og Corporate Social Responsibility (CSR) er nogle af de hotteste buzzwords i erhvervslivet. Alle store virksomheder arbejder i dag med bæredygtighed og samfundsansvar. Desværre batter det ikke rigtig noget – alt for ofte er der tale om vinduespynt frem for reelt samfundssind.

I bogen ”Vinduespynt og samfundssind – når virksomheder (ikke) tager ansvar” retter filosofferne Claus Strue Frederiksen og Martin Marchman Andersen en skarp kritik af den nuværende praksis på CSR-området. Ifølge forfatterne er CSR blevet et cirkus, hvor alle virksomheder kan optræde. Hvor man taler om win-win, om at skabe værdi for både aktionærer og det øvrige samfund. Grøn omstilling og samfundssind, ja tak! – så længe det ikke koster noget.

"På trods af det enorme fokus, der er på området, er resultaterne yderst beskedne. CSR batter ikke rigtig noget. Et af problemerne synes at være, at CSR har udviklet sig til en feel-good-industri, hvor det handler om at arbejde med verdensmålene og klappe ad hinanden, uanset hvor minimal indsatsen rent faktisk er.” – fra bogen

Verden står overfor en række alvorlige udfordringer. Klimaforandringer, tab af biodiversitet, økonomisk ulighed og politisk polarisering. Det private erhvervsliv rummer et enormt potentiale for at løse den slags problemer, men det nuværende bidrag er langt fra tilstrækkeligt. Vi kan og må forvente mere af virksomhederne.

Denne bog byder både på kritik og løsninger. Kritik af den nuværende CSR-praksis, der i høj grad er præget af vinduespynt og kortsigtede profithensyn. Løsninger i form af principper og konkrete guidelines, som virksomheder bør efterleve, hvis de for alvor ønsker at tage ansvar og bidrage til at løse verdens store udfordringer. Ægte ansvarlighed, i forretningsverdenen såvel som i livet, er ikke altid en gratis omgang.

Claus Strue Frederiksen er mag.art. og ph.d. i filosofi. Han har forsket og undervist i etik, politisk filosofi og virksomheders samfundsansvar ved Københavns Universitet i perioden 2008-2018. I dag er han ansat som bæredygtighedskonsulent ved den danske biotekvirksomhed Gubra. Claus har publiceret en lang række artikler i danske dagblade og magasiner om CSR og bidraget til diverse bøger og internationale tidsskrifter om emnet.

Martin Marchman Andersen er cand.mag. og ph.d. i filosofi og har forsket og undervist i etik, politisk filosofi og videnskabsfilosofi, blandt andet på Københavns Universitet og DTU. Martin har publiceret en lang række artikler i internationale tidsskrifter og har i flere år interesseret sig for, hvordan virksomheders bæredygtighed kan måles og sammenlignes. I dag er han lektor i filosofi på Statens Institut for Folkesundhed.

Om bogen:


Vinduespynt og samfundssind
Forfattere: Claus Strue Frederiksen & Martin Marchman Andersen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740666045
Sidetal: 208
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 20. november 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Fukushima er mere end en atomkraftulykke1.2.2021 09:46:00 CETPressemeddelelse

Det er ti år siden, hele verden lærte Fukushima at kende. Fredag d.11. marts 2011 skyllede en gigantisk tsunami ind over et atomkraftværk ved Fukushima i det nordøstlige Japan. Strømmen blev afbrudt, tre reaktorer nedsmeltede, og ingen ved den dag i dag, hvordan den livsfarlige blanding af murbrokker og nedsmeltet brændstof under reaktorerne vil blive uskadeliggjort for eftertiden. Det var verdenshistoriens næststørste atomkraft-katastrofe, og siden er Fukushima blevet kendt i hele verden som navnet på en katastrofe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum