Det sociale område i København får et økonomisk løft

Del

Flere penge til borgere med handicap, psykisk sårbare og hjemløse i København.

Det er resultatet af det budget for 2019, som et flertal af partier i Københavns Borgerrepræsentation netop er blevet enige om.

Det glæder socialborgmester Mia Nyegaard (RV):

- Jeg er først og fremmest glad på vegne af de borgere, som vi nu kan gøre noget mere for. Det sociale område i København har brug for at blive løftet, og det her er et vigtigt skridt,  siger Mia Nyegaard.

Aftalen byder konkret, at især tre områder får et løft:

  • Handicapområdet tilføres et løft på 20,7 millioner kroner. Der afsættes penge til flere sagsbehandlere, så borgere med handicap kan få bedre og hurtigere sagsbehandling.
  • Socialpsykiatrien får ekstra 15,5 millioner kroner, der primært går til køb af flere botilbudspladser til psykisk sårbare mennesker.
  • Hjemløseområdet får tilført ekstra 3 millioner kroner. Pengene går blandt andet til en målrettet indsats over for hjemløse, der både er udfordret på manglende job og bolig. Samtidig er det besluttet at give en anlægsbevilling til etablering af 10 midlertidige containerboliger til unge hjemløse.

Herudover er der afsat 320 millioner i anlægsudgifter over 4 år til blandt andet nye botilbud til borgere med handicap og psykisk sårbare borgere.

Dertil kommer, at der er penge til en række tilbud på det sociale område, som ellers stod til at miste deres bevillinger i 2019.

Det betyder, at blandt andet sundhedsteamet til udsatte hjemløse og byhaverne på Sundholm fortsætter.

- Jeg er samlet set godt tilfreds med aftalen. Det er klart, vi ikke med et trylleslag kan løse de udfordringer, vi har i København på det sociale område, men det her betyder, at vores mest udsatte borgere får lidt bedre vilkår, siger Mia Nyegaard.

Hun er tilfreds med, at Radikale Venstre er med i en bred politisk budgetaftale:

- Vi er præcist som parti, hvor vi ønsker at være. Et ansvarligt midterparti, der tager ansvar for byens udvikling, og som heller ikke er bange for at prioritere, siger hun.

Kontakter

Pressechef Sten Kristensen, tlf.: 26370278

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Radikal socialborgmester savner mere metro i ny plan om Lynetteholmen5.10.2018 11:30:54 CESTPressemeddelelse

- Det er godt, at regeringen nu endelig har blik for hovedstaden. Det er forkert, når regeringen hidtil har opbygget en modsætning mellem hovedstaden og resten af Danmark. En stærk hovedstad er godt for resten af landet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (RV). - Det nye Lynetteholmen er et visionært projekt, der både skaber nye boliger og nye arbejdspladser. Samtidig er det vigtigt, at vi med projektet klimasikrer København og sikrer byen mod stormflod fra både nord og syd, siger hun. - Vi er stadig bekymrede for udsigten til en østlig omfartsvej, og så er det helt nødvendigt med en større udbygning af metroen, siger Mia Nyegaard.

Regeringen glemmer socialpsykiatrien i nyt udspil21.9.2018 13:41:45 CESTPressemeddelelse

Socialborgmester Mia Nyegaard (RV) er tilfreds med, at regeringen nu endelig kommer psykiatriudspil, men hun kritiserer, at regeringen glemmer socialpsykiatrien. - Jeg synes, der er flere gode takter i udspillet. Det gælder ikke mindst styrkelsen af retspsykiatrien og etableringen af nye højintensive pladser i den regionale psykiatri. Dem er der hårdt brug for oven på mange års fald i antallet af sengepladser, siger Mia Nyegaard. Hun er til gengæld utilfreds med, at regeringen ikke prioriterer socialpsykiatrien godt nok: - Jeg synes ikke, man kan se afspejlet i udspillet, hvem der faktisk løser langt størstedelen af opgaven i takt med, at antallet af sengepladser i den regionale psykiatri er faldet støt, og antallet af foranstaltningsdømte er steget markant. Et af vores største problemer er, at borgerne kommer ud fra de psykiatriske afdelinger, før de er klar til det. Det siger lægerne og sygeplejerskerne selv meget klart og utvetydigt. Det betyder, at vi hjælper flere og flere borgere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum