Det sociale område i København får et økonomisk løft

Del

Flere penge til borgere med handicap, psykisk sårbare og hjemløse i København.

Det er resultatet af det budget for 2019, som et flertal af partier i Københavns Borgerrepræsentation netop er blevet enige om.

Det glæder socialborgmester Mia Nyegaard (RV):

- Jeg er først og fremmest glad på vegne af de borgere, som vi nu kan gøre noget mere for. Det sociale område i København har brug for at blive løftet, og det her er et vigtigt skridt,  siger Mia Nyegaard.

Aftalen byder konkret, at især tre områder får et løft:

  • Handicapområdet tilføres et løft på 20,7 millioner kroner. Der afsættes penge til flere sagsbehandlere, så borgere med handicap kan få bedre og hurtigere sagsbehandling.
  • Socialpsykiatrien får ekstra 15,5 millioner kroner, der primært går til køb af flere botilbudspladser til psykisk sårbare mennesker.
  • Hjemløseområdet får tilført ekstra 3 millioner kroner. Pengene går blandt andet til en målrettet indsats over for hjemløse, der både er udfordret på manglende job og bolig. Samtidig er det besluttet at give en anlægsbevilling til etablering af 10 midlertidige containerboliger til unge hjemløse.

Herudover er der afsat 320 millioner i anlægsudgifter over 4 år til blandt andet nye botilbud til borgere med handicap og psykisk sårbare borgere.

Dertil kommer, at der er penge til en række tilbud på det sociale område, som ellers stod til at miste deres bevillinger i 2019.

Det betyder, at blandt andet sundhedsteamet til udsatte hjemløse og byhaverne på Sundholm fortsætter.

- Jeg er samlet set godt tilfreds med aftalen. Det er klart, vi ikke med et trylleslag kan løse de udfordringer, vi har i København på det sociale område, men det her betyder, at vores mest udsatte borgere får lidt bedre vilkår, siger Mia Nyegaard.

Hun er tilfreds med, at Radikale Venstre er med i en bred politisk budgetaftale:

- Vi er præcist som parti, hvor vi ønsker at være. Et ansvarligt midterparti, der tager ansvar for byens udvikling, og som heller ikke er bange for at prioritere, siger hun.

Kontakter

Pressechef Sten Kristensen, tlf.: 26370278

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune SocialforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bedre forhold for psykisk syge i København8.9.2017 06:21pressemeddelelse

Bedre forhold for psykisk syge i København. Det er en del af den budgetaftale for næste år, som et flertal i Københavns Borgerrepræsentation blev enige om i dag. - Vi får blandt andet flere botilbudspladser og bedre uddannelse af vores medarbejdere. Det bliver til gavn for vores psykisk sårbare medborgere. Det er jeg utrolig stolt over, at vi i København har valgt prioritere, siger socialborgmester Jesper Christensen. Næste år tilføres der ekstra 68,9 millioner kroner til service på området. Samtidig løftes anlægsområdet med 109,9 millioner kroner. - Vi har brug for øget specialisering i socialpsykiatrien. Jeg er glad for, at et stort flertal i Borgerrepræsentationen vil være med til at styrke det her område, siger Jesper Christensen. De ekstra penge går blandt andet til: 47 nye botilbudspladser til borgere med sindslidelser. renoveringer og modernisering af eksisterende tilbud – blandt andet Stubberupgård. uddannelsesløft af medarbejdere. flere pædagoger og sygeplejersker på tre socia

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum