Esbjerg Kommune

Det sociale frikort forlænges i to år

Del

Siden januar 2019 har Esbjerg Kommune været med i den forsøgsordning, der giver socialt udsatte mulighed for at få et socialt frikort. Med frikortet kan de tjene 20.000 kr. om året skattefrit og uden at blive trukket i sociale ydelser. Socialministeriet har nu forlænget ordningen, så borgere med særlige sociale problemer kan bruge et socialt frikort til og med 2022. Alle skal dog søge igen for at få et frikort til perioden 2021-2022.

Jobs til de mest udsatte

Med et socialt frikort i hånden kan socialt udsatte, hjemløse, misbrugere og andre af samfundets udsatte tage mindre jobs og tjene op til 20.000 kroner om året uden at blive trukket i deres kontanthjælp eller andre offentlige ydelser. Det sociale frikort giver mulighed for, at socialt udsatte kan få en chance for at blive en del af arbejdsfællesskabet på vilkår, som de kan leve op til, og dermed tjene egne penge.
Det at arbejde og blive en del af et fællesskab kan bidrage til en følelse af værdighed, selvstændighed og livskvalitet.

Lokale virksomheder kan ansætte socialt udsatte

Indtil videre har ca. 50 borgere i Esbjerg Kommune fået bevilget et socialt frikort.

Det kan være en gevinst for virksomheden at ansætte en medarbejder med et socialt frikort, og Esbjerg Kommune, Jobcentret og Videns- og netværkshuset Cabi har samarbejdet med flere lokale virksomheder.

TrygFonden støtter projektet økonomisk, og der er desuden stor opbakning fra de frivillige organisationer i Esbjerg Kommune.

Et eksempel fra ”Gadens stemmer”

Kasper er en af dem, der har benyttet sig af et socialt frikort. Han arbejder for den socioøkonomiske virksomhed ”Gadens stemmer”. Kasper fortæller, at han takket være det sociale frikort har en stabil indkomst, der gør at hverdagen fungerer bedre. Han føler sig værdsat og undgår at være kriminel for at fungere i det daglige.

Søg om socialt frikort

For at få et socialt frikort, skal man leve op til en række forskellige kriterier, der er beskrevet på denne side, hvor man kan søge om at komme med i ordningen hos Esbjerg Kommune:
www.esbjerg.dk/din-oekonomi/oekonomisk-hjaelp/soeg-om-socialt-frikort

Kontakter

Socialrådgiver i Esbjerg Kommune, Lenette Lodskou, tlf.: 23 99 31 27, lel7@esbjerg.dk

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum