Startpakke.com

Det skal du vide, inden du køber tøj med UV beskyttelse

Del

Man kan få både barnevogne, autostole, solhatte og badetøj til børn med UV filter i, som beskytter mod solens stærke stråler, men tekstilernes evne til at beskytte mod solens stråler kan variere meget. Forældre bør derfor være opmærksom på hvordan tekstilerne skal bruges, og ikke udelukke brugen af skygge og solcreme.

Tøjets evne til at beskytte mod solens stråler kan ændre sig markant alt efter om det bliver vådt eller strukket. Det er især relevant hvis man køber det populære UV badetøj til sine børn. Ifølge Teknologisk Institut bør man vælge badetøj med mærkningen UV 801, da man så er sikker på at effekten ikke forsvinder når tøjet er blevet vådt. UV badetøj er et godt supplement til øvrig solbeskyttelse, især på ferie i syden. Ved vandet reflekteres solens stråler og bliver stærkere, og i lande tæt på ækvator kan UV-indekset nå helt op på 15.

Skygge, solcreme og solhat er stadig nødvendigt

Selvom børnene er klædt i UV tøj, kommer man ikke udenom at beskytte børnene mod solen ved at søge skygge og sørge for de smøres ind i en god solcreme. De tre gode råd fra Kræftens Bekæmpelse er stadig de mest effektive, når det kommer til at beskytte sig selv og børnene mod solens farlige stråler.

Søg skygge: Sørg for at der er skyggeområder til børnene, for eksempel under en parasol eller et telt på stranden.

Solcreme: En solcreme med høj faktor 30 eller 50 er bedst til børnene, og det er også en god idé at smøre dem flere gange om dagen.

En god solhat er uundværlig: Vælg gerne en solhat der både skygger over udsatte steder som ørene og nakken, for eksempel de gode legionærhatte til børn som fås i mange størrelser og farver.

Fakta

  • Køb UV tøj med mærkningen UV 801
  • UV tøj er kun et supplement og bør ikke udelukke skygge, solcreme eller solhat

Nøgleord

Billeder

Information om Startpakke.com

Startpakke.com
Startpakke.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://startpakke.com

Startpakke.com er et websit for alle gravide og småbørnsforældre. På siden finder du nyheder, guides og informationer til gravide og forældre til små børn, så familier kan få den bedst mulige start på deres nye tilværelse. 

Følg pressemeddelelser fra Startpakke.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Startpakke.com