Det rullende madværksted besøger Nykøbing Falster
I løbet af de næste syv uger vil et mobilt udekøkken gæste en række danske byer fordelt over hele landet med et hold af professionelle hverdagskokke. De vil bistå feriegæster og lokale indbyggere i at lave lækker og let sommermad.
Det rullende madværksted sendes ud i det danske sommerland som en del af regeringens sommerpakke, der blev lanceret sidst i juni, og som blandt andet skal styrke lokalt erhvervsliv og øge turismen.
Madlavning med lokale råvarer
Nykøbing Falster er valgt som ét af stoppene på madværkstedets sommerturné, hvor det gør ophold ved Kulturfabrikken fra d. 6.-8. juli.
De lokale råvarer og egnsspecifikke retter vil være i centrum for madlavningen, og kodeordet for initiativet er, at alle skal kunne være med. Der er plads til cirka 20 personer ved gryderne ad gangen.
Det er gratis og uden tilmelding at deltage.
Sommerturnéen arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet.
Fakta
Hvor: Kulturfabrikken, Industrivej 10, 4800 Nykøbing Falster
Hvornår: 6.-8. juli, kl. 10:00-16:00
Læs mere: www.madkulturen.dk/sommer
Billeder
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum