Det røde økomærke fylder 30 år – og er i topform
Da danskerne for 30 år siden for første gang kunne købe statskontrolleret økologisk, henvendte økologien sig til en lille gruppe forbrugere. Siden dengang er danskernes økologi bare vokset. I dag udgør økologiske fødevarer 12 procent af salget i detailhandlen og visse varer som eksempelvis gulerødder har en markedsandel på hele 45 procent.
Landbrug & Fødevarer markerer 30 år med økologi med udstillingen Økologi i Danmark – Veje til succes.
Udstillingen kan bestilles gratis til skoler, biblioteker, kantiner mv. Den fortæller, hvor den økologiske fødevareproduktion er i dag, og hvad der har været med til at skubbe på Danmarks økologiske udvikling.
- Jeg er stolt over, at vi er det land i verden, hvor økologi fylder mest på butikshylderne, og hvor forbrugere i gennemsnit bruger flest penge på økologiske fødevarer. Det vil vi gerne fejre med danskerne, siger Kirsten Lund Jensen, økologichef i Landbrug & Fødevarer.
Succes gennem samarbejde
Mange aktører har gennem årene arbejdet målrettet, politisk og markedsmæssigt på at fremme økologien i Danmark.
- Den bemærkelsesværdige vækst i økologien er ikke kommet af sig selv, men er derimod et resultat af, at mange aktører har arbejdet benhårdt sammen i ønsket om at udbrede økologien. Med udstillingen vil vi gerne give forbrugeren et indblik i, hvordan det er lykkes at gøre økologien til den store succes, den er i dag, siger Kirsten Lund Jensen.
Allerede nu har 18 institutioner overalt i Danmark bestilt udstillingen, der er gratis for de første 50 tilmeldinger
Sådan får du udstillingen til din by
Udstillingen vil tunere landet rundt og gøre forbrugerne klogere på økologien. Den består af seks plancher, der i billeder og tekst formidler:
• Reglerne bag de økologiske fødevarer
• Hvordan der er skabt tillid og troværdighed om økologien gennem regler og kontrol
• Om de initiativer, der har bidraget til økologiens succes
• Fakta om det økologiske forbrug i Danmark
• Hvad der optager de økologiske landmænd
• Hvordan der arbejdes med klima og bæredygtighed i den økologiske produktion
Til udstillingen hører også en lille publikation, der går i dybden med planchens budskaber.
Udstillingen tilbydes biblioteker, kulturhuse, kantiner, uddannelsesinstitutioner og landbocentre m.fl.
Udstillingen er gratis og kan lånes i to til fire uger.
Udstillingen kan bestilles her https://lf.dk/viden-om/oekologi/vandreudstilling-om-oekologi-2020
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
