Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

DET MÅ STOPPE: KAT FUNDET MED STRAM STRIP OM BENET

Del

Det var en dybt rystet vagt hos Dyreværnet, der mandag aften tog imod en ca. tre år gammel rød kat, som blev indleveret til foreningens internat i Rødovre. Den miavende rødstribede hankat have en grøn strip bundet stramt om venstre forben, som var ekstremt hævet, og det var åbenlyst, at den havde store smerter. Se video med Morten ved ankomst til Dyreværnet ved at følge link længere nede.

Katten Morten med strip om benet ved ankomst til Dyreværnet mandag aften.
Katten Morten med strip om benet ved ankomst til Dyreværnet mandag aften.

Katten blev indleveret af en sand dyre-elsker og navngivet efter den omsorgsfulde finder, Morten Johnsen fra Ishøj. Morten havde opdaget katten liggende i en skovkant ved Brøndbyøster og undret sig over, at den ikke forsøgte at undslippe.

- Da min ven og jeg opdagede katten, gik vi hen til den, for den nærmest kaldte på os. Den bevægede sig overhovedet ikke og det undrede os. Jeg blev dybt chokeret da jeg opdagede, at den havde en meget stram strip om benet og tog den straks ind i bilen. Så var det bare om at komme afsted til Dyreværnet, fortæller Morten, der undervejs forsøgte at få fat i en bidetang for at fjerne strippen. Det lykkedes desværre ikke.

Ved ankomst til Dyreværnet fik den smertetyngede mis strippen fjernet, smertestillende medicin og den lille snude blev også tilbudt mad og vand. Natten forløb roligt.

Spørgsmålet er nu, om Mortens ben kan reddes, eller om det skal amputeres:

- Det er jo helt grotesk at tænke sig, at der er én, der med vilje har sat en strip om Mortens ben og derefter strammet strippen, så blodtilførslen stort set er stoppet. Hvem i alverden kan få sig selv til den slags? Det er jo åbenlyst for enhver, at den stakkels kat har haft enorme smerter, siger Dyreværnets direktør og dyrlæge, Rikke Christensen-Lee, der følger den lille snude intenst:

- Vi kan se på poterne, at Morten formentlig har været indekat, derfor vil han kunne få et fint liv, selvom hans ene ben skal amputeres. Han er blevet smertedækket og vi overvåger situationen, men på nuværende tidspunkt er benet desværre iskoldt, hvilket ikke tyder så godt. Vi ved jo ikke, hvor længe strippen har siddet der, men vi kan på nuværende tidspunkt konstatere, at det er minimum et døgn, og det er foruroligende. Heldigvis er Morten ved godt humør og her på internatet krydser vi alle sammen fingre og poter for, at det hele ender godt for den lille skat, konkluderer Rikke.

Morten Johnsen, der fandt den stakkels kat, er her til formiddag stadig dybt påvirket af aftenens begivenheder.

- Jeg har stort set ikke sovet i nat. Jeg er simpelthen så ked af det og jeg håber inderligt, at lille Morten klarer den med alle fire poter i behold, fortæller han over telefonen.

Morten mis er hverken chippet eller øretatoveret og derfor er det ikke muligt for Dyreværnet at spore hans ejer.

For yderligere information:  

Signe Sehested Lund
Kommunikationschef
tlf.: 40 30 66 15.
mail: signe@dyrevaernet.dk

Nøgleord

Billeder

Katten Morten med strip om benet ved ankomst til Dyreværnet mandag aften.
Katten Morten med strip om benet ved ankomst til Dyreværnet mandag aften.
Download
Finder Morten Johnsen med den mishandlede kat, der nu er opkaldt efter ham.
Finder Morten Johnsen med den mishandlede kat, der nu er opkaldt efter ham.
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898.
Foreningen driver et internat i Rødovre samt en afdeling i Kolding, og har tre dyreambulancer. Senest har Dyreværnet lanceret Danmarks første mobile nonprofit dyreklinik, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr udfra et "betal hvad du kan"-princip. Dyreværnet - hver en pote tæller.

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr på Skt. Knuds Torv i Århus mandag den 9. september kl. 10.00 til 12.005.9.2019 12:30:00 CESTPressemeddelelse

Mandag den 9. september kl.10.00 – 12.00 lancerer Dyreværnet endnu en mobil nonprofit dyreklinik, der skal yde hjælp og behandlinger til socialt udsatte borgeres kæledyr. Klinikken hedder Frynseklinikken 2 og er doneret til Dyreværnet af dyreelskeren Jørgen Andersen, der oprindeligt kommer fra Randers. Det er den anden mobile dyreklinik, Jørgen Andersen donerer til foreningen på blot to år. Klinikken fungerer ud fra princippet ”betal-hvad-du-kan”.

1000 danske kæledyr har fået et bedre liv af Frynseklinikken: Hunden Ciao blev patient nr. 10007.3.2019 08:55:00 CETPressemeddelelse

På blot 141 dage har Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, tilset og behandlet hele 1000 danske kæledyr. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven, fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip. Frynseklinikken har på kun 141 dage besøgt 70 byer i landet og alle steder, har der vist sig at være et stort behov for hjælp til dyrene.

Frustreret dyreværnsdirektør forlanger fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil undersøge det juridiske aspekt26.2.2019 07:20:12 CETPressemeddelelse

Hvad sker der med en hund eller en kat, hvis ejer bliver varetægtsfængslet og hvorfor har disse dyr ingen rettigheder? Hos Dyreværnet oplever man, at dyr bor på internatet i op til et år, fordi deres ejer sidder i fængsel eller er tvangsindlagt, og ikke vil overdrage deres kæledyr til foreningen, som dermed kan finde en ny familie til snuden. Nu er det nok, mener direktør for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee. Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, er enig.

Efter opråb fra Dyreværnets direktør: DF fremsender beslutningsforslag om pasningsloft for anbragte dyr14.2.2019 10:15:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, satte i forrige uge fokus på de mange dyr, som bor på foreningens internater, når deres ejer bliver varetægtsfængslet eller tvangsindlagt. De seneste tre måneder har hele 13 af de hunde, som bor på internatet i Rødovre, været anbragt, fordi ejerne ikke kan passe dem grundet bl.a. fængselsophold. Men ejerne vil ikke overdrage dem til Dyreværnet, og dyrene ender derfor ofte med at bo på internatet i månedsvis. En enkelt hund har boet på internatet i mere end et år. Dansk Folkeparti har nu fremsendt et beslutningsforslag om, at der skal indføres pasningsloft på tre måneder for, hvor længe dyr kan tilhøre en ejer, der ikke kan tage sig af dem. Dyreværnets direktør hilser initiativet velkommen.

Hunden Molly løb hjemmefra den 8. marts 2018 - nu er hun fundet igen25.1.2019 13:15:00 CETPressemeddelelse

Det var en skræmt lille snude, der natten til fredag den 18. januar gik i en fælde opsat af frivillige og indleveret til Dyreværnets afdeling i Kolding. Der var ikke noget at sige til, at hunden, der viste sig at hedde Molly, var bange. For den lille trold på kun to et halvt år, var løbet væk hjemmefra ti måneder tidligere og havde angiveligt klaret sig selv lige siden. Af personlige årsager kan ejer ikke tage Molly tilbage, så nu søger Dyreværnet en ny familie, der vil adoptere den lille basse, så halen kommer til at logre igen.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik har hjulpet 753 dyr og borgere på blot 100 dage 4.12.2018 07:02:02 CETPressemeddelelse

Tirsdag den 10. april rullede Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum