AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Det koster en arbejder 43.000 kroner om året efter skat, hvis folkepensionens afskaffes

Del
Det er dyrt for den enkelte, hvis man afskaffer folkepensionen, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

PENSION

Lars Løkkes Moderaterne foreslår at afskaffe folkepensionen.

Ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at en enlig arbejder vil skulle øge sin pensionsindbetaling med cirka 77.000 kroner om året for at få en pensionsudbetaling, der svarer til folkepension og pensionstillæg.

Efter skat svarer det til, at den disponible indkomst bliver reduceret med cirka 43.000 kr. om året.

”Lars Løkke foreslår, at man selv skal spare op til sin pension, hvilket bliver meget dyrt for den enkelte. For en arbejder svarer det til, at de selv skal spare 77.000 kroner mere op om året ud over deres arbejdsmarkedspensioner. Det svarer til 43.000 færre kroner efter skat,” siger Lars Andersen, direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Løkkes Moderaterne vil afskaffe folkepensionen

I Moderaternes politikprogram, som ligger på partiets hjemmeside står der:

”Både fællesskabet og den enkelte borger har fordele ved at gå over til det rent opsparingsbaserede pensionssystem.”

”Ønsker man at arbejde ved siden, bliver det heller ikke modregnet, fordi pensionen ikke længere er en social ydelse, men din egen opsparing.”

”At pensionssystemet skal baseres på egen opsparing, så demografiske risici undgås.”

Totalt opgør med folkepensionen

Der skal med andre ord ikke længere være en offentligt finansieret pension, som er en universel rettighed.

”Moderaterne foreslår, at pensionssystemet kun baseres på egen opsparing. Det skal være et rent opsparingsbaseret pensionssystem, og det kan man ikke forstå anderledes end et totalt opgør med folkepensionen, som de vil afskaffe,” siger Lars Andersen.

”Afskaffer man folkepensionen viderefører man ulighederne fra arbejdslivet til pensionsårene. Ulige løn blandt korte og langt uddannede personer og blandt mænd og kvinder vil blive videreført til pensionsårene,” siger Lars Andersen.

”Løkke vil indføre et rent opsparingsbaseret pensionssystem. Det er et rent generationstyveri. Det betyder, at den nuværende generation, især de yngre, på arbejdsmarkedet kommer til at betale for pension to gange. Først skal de finansiere de nuværende pensionisters ydelse via skat, og sideløbende skal de jo så til at spare mere op til deres egen pension,” siger Lars Andersen.

Læs analysen her

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analyse: Liberal Alliances spareplaner vil koste titusindvis af medarbejdere i det offentlige på fire år13.4.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man gennemfører Liberal Alliances spareforslag i den offentlige sektor, svarer det til, at der i perioden 2026-2030 skal spares 30.000 offentligt ansatte væk, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I samme periode øges medarbejderbehovet som følge af aldrende befolkning. Dermed efterlader Liberal Alliances politik et samlet gab på 39.000 medarbejdere.

Akademikere udgør 11,5 procent af Københavns Kommune ansatte. I Esbjerg udgør de 3,7 procent5.4.2024 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Se tallet for din kommune: Der er store forskelle på, hvor mange af den enkelte kommunes ansatte, der har akademisk baggrund, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). På landsplan er der kommet 10.000 flere kommunale fuldtidsakademikere siden 2007, selvom den samlede kommunale beskæftigelse er faldet med 5.900 fuldtidspersoner. I regionerne er der ansat 6.000 flere akademiske fuldtidspersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye