Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teaters Balletskole fejrer sit 250 års jubilæum

Del

COVID-lukninger stod i vejen for fejringen sidste år, men på søndag tager Det Kongelige Teaters Balletskole revanche med to store jubilæumsforestillinger for at fejre skolens 250 år.

Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Skolen, der er grundlagt i 1771, er efter ballet-skolerne i Paris og St. Petersborg, den 3.-ældste balletskole i verden.

Festligholdelsen finder sted søndag den 27. marts 2022 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Jubilæet bliver markeret med 2 forskellige forestillinger med koreografi af bl.a. Dinna Bjørn, Linda Hindberg, Tobias Praetorius og August Bournonville.

I forestillingerne medvirker alle elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole -0. klasse til 3. g- og elever fra balletskolens samarbejdsskoler på Fyn og i Jylland.

1. forestilling d. 27.3.22 kl. 14.00 (udsolgt)
Elever fra Balletskolens satellitskoler og talentcentre i Holstebro, Odense, Esbjerg, Aarhus og Aalborg vil danse små koreografier specielt koreograferet til lejligheden til musik af Chopin og Vivaldi efterfulgt af et uddrag fra børneballetten Dansefeber med balletskolens elever. Efter 25 minutters pause fortsættes der med en optræden af aspiranterne. Til sidst rundes af med en ny koreografi af Dinna Bjørn til musik af H.C. Lumbye. Det er Balletskolens elever fra 0. – 7. klasse, som danser. Efter pausen akkompagnerer unge musikere fra Sankt Annæ Symfoniorkester under ledelse af Frederik Støvring Olsen. Hele forestillingen varer ca. 2 timer, inkl. pause.

2. forestilling d. 27.3.22 kl. 18.00 (stadig få billetter)
Forestillingen lægger ud med en pas de deux'en fra Balanchines Juveler, der har premiere aftenen inden, med solodansere Caroline Baldwin og Andreas Kaas, dernæst følger et uddrag fra ungdomskompagniet Kompagni Bs forestilling Breakfast med Bournonville og en lille ballet koreograferet af Linda Hindberg, som balletskolens aspiranter danser. Efter 20 minutters pause danser aspiranterne Napoli pas de six og tarantel. Hele forestillingen varer ca. 1 time og 30 min., inkl. pause.

Skolen holder desuden optagelsesprøve for 0.-6. klasse den 2. og 3. april.

Kontakter

Billeder

Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole foto: Camilla Winther
Download
foto: Camilla Winther
foto: Camilla Winther
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum