Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater sætter fokus på ny dansk dramatik

Del

KGL Dansk skal sikre nye fortællinger af høj kvalitet på scenen

Ligger man inde med en god historie til teatret, men mangler værktøjerne til at det bliver virkelig godt? Så er der nu mulighed for at få udviklet idéen, og måske endda få den udfoldet foran publikum.

KGL Dansk er Det Kongelige Teaters nye tiltag, der skal sikre, at dansk teater til stadighed udvikler originale fortællinger. Skuespilhuset åbner derfor for et eksperimenterende forløb, hvor både nye, uprøvede talenter og erfarne forfattere og dramatikere kan kvalificere deres fortællinger til scenen. Og publikum vil løbende blive inviteret indenfor i processerne.

- Det er med stor stolthed, at jeg kan præsentere KGL Dansk. Jeg mener, at vi som nationalscene har en forpligtelse til at udvikle nye historier til scenen, og hvem ved, måske skabe nye klassikere. Med generøs hjælp fra Bikubenfonden og Augustinus Fonden går vi ”all in” på Lille Scene, som de næste to sæsoner udelukkende vil præsentere danske fortællinger, udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

Instruktør Thomas Bendixen er kunstnerisk leder af KGL Dansk, og Lille Scene i Skuespilhuset bliver det professionelle maskinrum, hvor instruktører, skuespillerensemble, dramaturgiat og scenografer i et individuelt forløb hjælper med at udvikle fortællingerne.

KGL Dansk løber foreløbigt over to år med ansøgningsfrist to gange årligt.

Læs mere på kglteater.dk

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum