Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater markerer CPH Pride

Del

To nyskrevne skuespil er med til at markere CPH Pride i 2020 og WorldPride i København 2021

Regnbuefar er en hjerteskærende og grotesk morsom monolog om at ville være far som homoseksuel mand.
Dramatiker Mikkel Trier Rygård har frit inspireret af sine egne erfaringer sammenflettet dagdrømme og autofiktion til et skuespil, der sætter fokus på, hvor svært det er at få et barn som homoseksuel mand. Samtidig giver forestillingen et unikt indblik i regnbuedating, hvor man fx via hjemmesiden regnbuefamilie.dk kan arrangere et forældreskab og få et fælles biologisk barn uden om et parforhold.  

18.-23. august 2020 spiller forestillingen Regnbuefar på Lille Scene i Skuespilhuset med Mikkel Arndt i rollen som Mikkel.

Regnbuefar er udviklet i et kort og intenst forløb af Det Kongelige Teaters tiltag for ny dansk dramatik; KGL Dansk. KGL Dansk er støttet af Bikubenfonden.

I august 2021 er København vært for WorldPride, og Det Kongelige Teater samarbejder med festivalen om en række aktiviteter herunder skuespil, opera og koncerter.
Det Kongelige Skuespil har premiere på sin første engelsksprogede forestilling PRIDE, der stiller skarpt på tematikker som stolthed og skam.
I den forbindelse inviterer Det Kongelige Teater professionelle skuespillere, dansere og scenekunstnere af alle køn, alder og seksuel orientering og kulturel baggrund til åben audition på dette nyskrevne skuespil af den tyske dramatiker og instruktør Falk Richter.

”Det Kongelige Teater er glade for at være med til at markere CPH Pride og WorldPride og gennem scenekunsten sætte fokus på LGBTQ+-relaterede tematikker for at fejre diversitet særligt i en tid, hvor almindelige menneskerettigheder for LGBTQ+-personer stadig ikke er en selvfølge mange steder i verden,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

Læs mere om Regnbuefar HER

Læs mere om audition på PRIDE HER

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum