Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater indgår samarbejde med Danmarks førende undervisningsforlag

Del

I samarbejde med forlaget Alinea har Det Kongelige Teater udviklet et tværfagligt forløb til 4. og 5. klasse om August Bournonvilles ballethovedværk NAPOLI.

Foto: Costin Radu
Foto: Costin Radu

”Jeg håber vitterligt, at eleverne vil nyde Det Kongelige Teaters forløb om Napoli. Eleverne kommer til at arbejde med eventyret, bruge deres hænder og danse med krop og sjæl til musikken,” siger Nikolaj Hübbe, balletmester på Det Kongelige Teater.

Eleverne kan blandt andet arbejde med historien i eventyrform i dansk, skabe Den Blå Grotte i billedkunst og danse den italienske folkedans, tarantellen, i idræt. Forløbet indeholder en række videoer med introduktioner og instruktioner med bl.a. Nikolaj Hübbe og elever fra Den Kongelige Balletskole.

”I forløbet kommer eleverne meget tæt på den oplevelse, det er at arbejde med en balletforestilling og ikke mindst være på et teater. De lærer med hele kroppen, og mange fag bringes sammen. Forløbet viser på bedste måde, hvor langt man kan nå, når man sætter verdenen uden for skolen i spil med et klart læringsmål for øje,” siger Rikke Bay, forlagschef hos Alinea.

Det Kongelige Teater har i over ti år arbejdet med at bringe kunst og kultur ind på skoler og ungdomsuddannelser, og i de seneste to år er der blevet arbejdet målrettet med at hjælpe lærere og skoleledelser til at bruge kunsten i skolen.

”Det Kongelige Teater er hele Danmarks nationalteater, så vi skal selvfølgelig også være noget for børnene. Vi har allerede et aktivt samarbejde med 45 folkeskoler rundt om i landet, og med dette samarbejde med en stor aktør som Alinea, kan vi sørge for, at rigtig mange børn kan møde den klassiske scenekunst i deres skolegang,” siger Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

Napoli er gratis at bruge for alle skoler i Danmark og er det første forløb i Det Kongelige Teaters samarbejde med Alinea: ”Mesterværker fra Det Kongelige Teater”. Til foråret 2020 lanceres et forløb om operaen La Bohème.

Kontakter

Billeder

Foto: Costin Radu
Foto: Costin Radu
Download

Links

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum