Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater byder Dansk Danseteater velkommen i Operaen

Del

Dansk Danseteater er Danmarks største og mest prisbelønnede moderne dansekompagni og d. 1/2 2017 flytter Dansk Danseteater fra Dansehallerne på Vesterbro til Operaen på Holmen.

Dansk Danseteater vil fremover indgå i et permanent lejemål i Operaen, hvor alt fra administration, dansere og teknisk personale vil have deres faste base som udgangspunkt for deres omfattende turnevirksomhed. Dansk Danseteater vil minimum to gange årligt opføre forestillinger på Takkelloftet. Det Kongelige Teater vil på denne måde udnytte bygningskapaciteten endnu bedre og Dansk Danseteater vil få glæde af Operaens mange muligheder. Dansk Danseteater vil fortsat være en selvejende institution med egen økonomi, driftsbevilling, rammeaftale, repertoire og profil.

Morten Hesseldahl udtaler: ”Som stor kulturinstitution har vi løbende en forpligtigelse til at udnytte vores scene- og bygningskapacitet bedst muligt og i den forbindelse er især Operaen et stort hus med meget plads og mange muligheder. Vi har samtidig en klar ambition om at række ud mod resten af aktørerne i teaterbranchen og sidst men ikke mindst, er lejeindtægten et kærkomment alternativ til fortsatte besparelser på vores kunstneriske aktivitet. Det er derfor med stor glæde at vi kan byde velkommen til Dansk Danseteater, der med deres ambitiøse og professionelle tilgang vil være med til at udnytte Operaens fantastiske faciliteter, og samtidig indgå i det eksisterende kreative miljø i bygningen.”

Tim Rushton udtaler: ”Med en ny fast base for Dansk Danseteater er der nu skabt ro om vores fremtidige placering og det glæder mig meget at denne mulighed kunne realiseres. Faciliteterne på Operaen er af højeste klasse, fra prøvesale og garderober til kontorer og imponerende fællesområder. Det giver os helt nye muligheder som jeg glæder mig til at udforske over de kommende år. Jeg var selv med til at åbne Takkelloftet med forestillingen Kridt, og har lige siden været begejstret for mulighederne på denne scene, som vi nu to gange årligt kommer til at optræde på.”

Presseansvarlig
Dansk Danseteater
Julie Schlytter
42 17 01 97
julie@danskdanseteater.dk

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum